Een kleine giga-voetbalfan andere kleding laten dragen dan zijn tenue vol logo’s of een doodsaaie afspraak uit de weg gaan. Wonderbaarlijk: wat een kleine omkoperij kan doen.
Lees verder onder de advertentie
Mallika (34), moeder van Rohan (9) en Kiran (7):
“Om onder een doodsaaie afspraak met doodsaaie kennissen van mijn ouders uit te komen, verzon ik een smoes: onze oudste zoon zou ziek zijn. De keer erop moest ik wel zorgen dat Rohan eventuele vragen aan zijn adres naar leugen zou beantwoorden.
Ik drukte hem op het hart: ‘Als je tegen tante Nila zegt dat je ziek was, krijg je die en die app op je telefoon.’ Ik maak hier geen gewoonte van, maar deze mensen zijn echt zo vreselijk vermoeiend. Alleen uit beleefdheid spreek ik nog met ze af. Ik heb ook de ruggengraat niet om nee te zeggen als ze weer appen.”
“Mijn zoon kun je uittekenen in een Ajax-tenue. Als de temperatuur boven de 10 graden komt, gaat hij zelfs in de winter nog in een korte broek naar school. Dani heeft een kast vol met de bekende rood-witte thuisshirts, maar ook alle uittenues van de afgelopen drie jaar en verschillende hoody’s en trainingspakken met het logo.
“In ruil voor een nette donkerblauwe polo en spijkerbroek krijgt hij een cadeautje”
Lees verder onder de advertentie
Niet gek met een voetbalmaffe vader en opa, maar wel een beetje jammer als voetbalhatende moeder. Ik zie hem ook zo graag in iets anders. Om op familiefeestjes, kerst en andere hoogtijdagen niet met een halve hooligan aan te komen, zet ik een beetje omkoperij in. In ruil voor een nette donkerblauwe polo en spijkerbroek krijgt hij een cadeautje. Sokken uit de Ajaxshop of zo.”
77% van de moeders in Nederland heeft te maken met momshaming, blijkt uit onderzoek van Kek Mama. Dat vond de redactie zó schokkend, dat ze een campagne is gestart: Kek Mama lanceert mombracing, de tegenhanger van momshaming, en roept alle moeders op om elkaar voortaan te steunen in plaats van te bekritiseren.
Je zou denken dat volwassenen met een hoge functie en flink salaris allemaal begonnen met een bibliotheekkaart op hun tweede en elke avond luisterden naar literaire meesterwerken bij het zachte licht van een nachtlampje. Dat zit toch anders.
Mijn dochter leert praten. Ik vind het werkelijk een van de schattigste fases tot nu toe. Die brabbelende dreumes die allemaal grappige dingen zegt: het is om van te smelten. Het levert alleen ook weleens gênante situaties op.
Je denkt dat je iemand in huis haalt om op je kinderen te passen, maar intussen wordt je voorraadkast geplunderd en verdwijnen er sieraden. Wat begon als een klein vermoeden, groeide bij Carla uit tot een regelrechte mini-detectivezaak.
Een zwangerschap is al spannend genoeg, maar voor de Britse Lucy en haar man Adam werd het een ware achtbaan. Hun baby Rafferty kwam niet één, maar twee keer ter wereld.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.