Zeker, na het omkopen van je kind verwacht je geen Nobelprijs. Maar dat je kleine jouw chantagepoging gaat lopen rondbazuinen, daar zit je als ouder ook niet helemaal op te wachten.
Lees verder onder de advertentie
Lobke (42), moeder van Femke (12) en Renze (9):
“Aan het begin van groep 6 organiseert onze school drie dagen kamp met de klas. Vaak naar een jeugdherberg waar er allemaal sport- en spelactiviteiten zijn. Renze was er de hele zomervakantie al zenuwachtig voor. Hij hangt erg aan mij en houdt sowieso niet van het onbekende.
De week voor het kampuitje werd hij steeds opstandiger. Hij ging niet mee. Het zou zo stom zijn, hij maakte liever een week huiswerk. Omdat ik mijn kind goed ken en weet dat als hij er eenmaal is hij het helemaal naar zijn zin heeft, moest ik iets verzinnen om hem mee te krijgen. Maar wat ik ook zei, hij liet zich niet ompraten.
Totdat ik voorstelde – o zo onverantwoord – dat als hij maandag netjes in de bus zou stappen, hij bij terugkomst een Beybladebaan mocht uitzoeken. Daar had hij wel oren naar. Tevreden pakten we samen zijn tas in.
Uiteraard kreeg ik gelijk: hij had het fantastisch gehad op kamp. Ik voelde me erg geslaagd als moeder. Tot zijn meester naar me toekwam, toen ik Renze kwam ophalen. Hij was even benieuwd; wat had ik Renze precies beloofd? Bleek dat mijn zoon mijn chantagepoging in geuren en kleuren had lopen rondbazuinen.”
77% van de moeders in Nederland heeft te maken met momshaming, blijkt uit onderzoek van Kek Mama. Dat vond de redactie zó schokkend, dat ze een campagne is gestart: Kek Mama lanceert mombracing, de tegenhanger van momshaming, en roept alle moeders op om elkaar voortaan te steunen in plaats van te bekritiseren.
Je zou denken dat volwassenen met een hoge functie en flink salaris allemaal begonnen met een bibliotheekkaart op hun tweede en elke avond luisterden naar literaire meesterwerken bij het zachte licht van een nachtlampje. Dat zit toch anders.
Mijn dochter leert praten. Ik vind het werkelijk een van de schattigste fases tot nu toe. Die brabbelende dreumes die allemaal grappige dingen zegt: het is om van te smelten. Het levert alleen ook weleens gênante situaties op.
Je denkt dat je iemand in huis haalt om op je kinderen te passen, maar intussen wordt je voorraadkast geplunderd en verdwijnen er sieraden. Wat begon als een klein vermoeden, groeide bij Carla uit tot een regelrechte mini-detectivezaak.
Een zwangerschap is al spannend genoeg, maar voor de Britse Lucy en haar man Adam werd het een ware achtbaan. Hun baby Rafferty kwam niet één, maar twee keer ter wereld.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.