Dag 27 & 28 | workout 12 | Italiaanse rode boekweit

Redactie Kek Mama
Redactie Kek Mama
Leestijd: 2 minuten

Dag 27 | Workout 12 | Be the best you!

De laatste workout in deze reeks: hoe voel je je?! Met deze challenge heb een mooie eerste stap gezet naar een sterke routine. Volhouden is de volgende uitdaging: laten we nog een laatste keer samen knallen, let’s go! Zwanger of net bevallen? Volg dan deze alternatieve workout.

Lees verder onder de advertentie

Dag 28 | Recept | Italiaanse Rode Boekweit

Een verwarmend eenpansgerecht met Italiaanse invloeden. Glutenvrije granen zoals boekweit zijn vriendelijker voor de darmen dan tarweproducten wat je spijsvertering ten goede komt. Wanneer het buiten koud is, is het fijn om jezelf te trakteren op dit soort verwarmend comfortfood. Eten er jonge kinderen mee; wees dan zuinig met de chilipeper of laat deze achterwege.

Bereiding 45 minuten / 2 personen

INGREDIËNTEN

  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 winterpeen
  • 1 rode chilipeper
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 150 g boekweitkorrels
  • 100 g tomatenblokjes uit blik
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 8 zwarte olijven zonder pit

BEREIDEN

  1. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in repen, de wortel in kleine blokjes en de chilipeper in ringetjes.
  2. Verhit de olijfolie in een middelgrote pan op halfhoog vuur. Voeg de chilipeper, knoflook, ui en paprikapoeder toe en bak kort totdat de ui en knoflook glazig zijn.
  3. Voeg de paprika en wortel toe en bak, regelmatig roerend, tot de groenten zacht zijn.
  4. Schep de boekweit door de groenten en bak deze mee totdat hij begint te kleuren. Roer de tomatenblokjes erdoor en bak alles nog een paar minuten.
  5. Giet de bouillon erbij en voeg de Italiaanse kruiden toe. Zet het vuur hoog en breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en kook de boekweit ongeveer 30 minuten, of tot alle bouillon is opgenomen.
  6. Snijd de zongedroogde tomaten in repen en de olijven doormidden.
  7. Haal de pan van het vuur en voeg de zongedroogde tomaat en olijven toe. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de boekweit los met een vork.
Nanneke Schreurs is voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut en personal trainer. Daarnaast schreef ze meerdere boeken met recepten voor een gezonde maar ook lekkere levensstijl waaronder het boek Fit Fab 40

Ga verder naar de volgende dag Ga terug naar de 30 dagen challenge Download hier de 30 dagen kalender

Meest bekeken