Moeders delen massaal hun postpartum struggles met de 17-diapers trend op TikTok

17.10.2024 14:00
17 diapers Beeld: nursehannahbh/TikTok

Net bevallen moeder Hannah verzamelde na een dag zorgen voor haar peuter en newborn 17 luiers en deelde dat op TikTok. Ze kreeg hierop eerst veel haatreacties, maar vervolgens reageerden moeders massaal met support en is de 17-diapers trend ontstaan.

Wat is 17 diapers?

Naar aanleiding van een TikTok van Hannah (@nursehannahbh) laten moeders massaal hun ’17 diapers’ post partum struggles zien. Van twee weken niet hebben gedoucht, heftige gevoelens van eenzaamheid tot je peuter de hele dag voor de tv zetten, omdat je te druk bent met zorgen voor je newborn. Postpartum is een heftige tijd en nu wordt er massaal eindelijk echte verhalen gedeeld hoe moeders deze weken ervaren.

Hoe is de 17 diapers trend ontstaan?

Net bevallen moeder Hannah kreeg kritiek na het toegeven dat er na een dag zorgen 17 vuile luiers in haar huis lagen. “Je hoeft geen luier mastermind te zijn om luiers op te rapen. Tip van de dag” en “Dit is absoluut niet herkenbaar”, waren enkele van de sarcastische haatreacties onder de video. Die reacties werden maar liefst 99.000 geliked. Hannah reageerde op TikTok door te benadrukken dat dit een realistisch beeld geeft van het hectische leven van moeders.

Moeders reageren massaal en steunen Hannah

Ondanks de negatieve reacties, hebben veel moeders steun betuigd en delen zij soortgelijke ervaringen met de hashtag ’17 diapers’. Hannah hoopt hiermee het stigma rondom de verwachtingen van perfect ouderschap te doorbreken en moeders te laten weten dat ze niet alleen zijn in hun worstelingen.

@nursehannahbh Replying to @Megan no my house doesnt stink #mom #momtok #pregnant #pregnancy #pregnantlife #baby #birth #labor #babvannouncement #momlife #youngmom #momtiktok #toddler #momof2 #motherhood #motherhoodunplugged #motherhoodunfiltered #dirtydiapers ♬ original sound – Hannah 🤍

Waarom wij fan zijn van de 17 diapers trend

Ein-de-lijk een oprecht beeld van hoe de weken postpartum er echt uitzien. We are here for it. Zo schrik jezelf niet een ongeluk als je bevallen bent en de chaotische weken (maanden) die je vervolgens te wachten staan. Die roze wolk is er echt maar voor een kleine groep vrouwen en de realiteit is vaak heel anders. Hoe anders dan je denkt? Dat zie je dus in de 17-diapers TikToks van vrouwen over de hele wereld.

Eerlijk beeld van de heftige postpartum tijd

Want eerlijk is eerlijk. We willen niemand bang maken, maar postpartum is een heftige tijd. Herstellen van de bevalling, geen tijd of energie om te koken of schoon te maken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat de aardverschuiving van hormonen met je mentale staat van zijn doet… Hyperrealistische verhalen zijn over de eerste postpartum weken zijn dus meer dan welkom!

Hannah reageerde uiteindelijk nog hartverwarmend met een reactie op TikTok: ”Terwijl ik om 1 uur ’s nachts door de 17-diapers video’s van iedereen scroll, besef ik dat ik niet de enige ben. Meer dan 10.000 negatieve, veroordelende opmerkingen op 1 video en talloze beschamende video’s zijn niets vergeleken met de steun die ik voel als ik naar de 17-diapers trend video’s kijk.”

De 17-diapers reacties van andere moeders:

@nikadiwa I will never forget what you did for me @It’s your LiliDoula ❤️‍🩹 #17diapers #postpartum #mom ♬ This Woman's Work (Remastered 2021) – Maxwell

@kendallsmith.904 Never ever judge a postpartum mom… its truly the most exhausting and hardest thing you will ever do. @Hannah 🤍 you are NOT alone. ❤️ #fyp #17diapers #foryoupage #postpartum #momlife #postpartumrecovery #newborn #foryou ♬ original sound – spotify.lyrics

@nickysharestoomuch

Love this trend 💚

♬ original sound – spotify.lyrics

Dus wij zijn benieuwd: wat was jouw 17-diapers moment? Deel het met ons en anderen op Facebook.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.