Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Lees verder onder de advertentie
Onderzoekers van de Universiteit van Virginia vroegen ruim 1.250 moeders met een baby van 2 tot 3 maanden naar hun ervaringen. Wat bleek? Maar liefst 28 procent van de moeders geeft toe soms tot vaak in slaap te vallen tijdens het voeden. Zeker 34 procent doet dit in bed, en 17 procent op een bank of stoel. Het gevaar? Wanneer een baby in slaap valt op een zachte bank of omringd is door kussens, neemt het risico op verstikking of wiegendood toe.
Lees verder onder de advertentie
Kans op verstikking
Lactactiekundige Sarah-Ashley Law legt uit: “Als je in slaap valt op een zachte bank of stoel, kan een baby wegzakken tussen de kussens en in ademnood raken. Ook kunnen ze van de stoel vallen en letsel oplopen.”
Lees verder onder de advertentie
Volgens kinderarts Shaelise Tor aan de University of Rochester Medical Center is het volkomen normaal dat ouders indommelen tijdens het voeden – zowel bij borstvoeding als flesvoeding. “Het is belangrijk dat ouders tijdens de zwangerschap en na de bevalling al horen dat dit kan gebeuren”, zegt Tor. Hoewel samen slapen in bed officieel wordt afgeraden door de American Academy of Pediatrics (AAP), zijn experts het erover eens: áls je in slaap valt, is dat in je bed veiliger dan op een bank of stoel.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.