Ook gezonde kinderen tussen de 5 en 11 jaar oud moeten een coronavaccin kunnen krijgen. Dat adviseert de Gezondheidsraad aan het ministerie van Volksgezondheid.
Lees verder onder de advertentie
Wel benadrukt de Gezondheidsraad dat het wel of niet kiezen voor een vaccin niet mag leiden tot uitsluiting van school of andere sociale activiteiten.
Ook voor gezonde kinderen
Bij de meeste kinderen in de basisschoolleeftijd verloopt een coronabesmetting mild, maar bij een kleine groep is wel sprake van ernstige klachten. Vorige week adviseerde de Gezondheidsraad al om kinderen met ernstige gezondheidsproblemen een vaccinatie aan te bieden. Volgens de raad zou een coronavaccinatie nu dus ook voor alle gezonde kinderen mogelijk moeten zijn. ‘Uiteindelijk is de verhouding tussen gezondheidswinst en mogelijke bijwerkingen voor het individuele kind voldoende gunstig’, schrijven ze in het advies.
Het vaccin zou een ernstig verloop van een coronabesmetting en de zeldzame, maar ernstige ontstekingsreactie MIS-C kunnen voorkomen. Ook vermindert het volgens de Gezondheidsraad de indirecte impact van het coronavirus op kinderen, bijvoorbeeld doordat ze niet naar school of de sportclub kunnen. Demissionair minister Hugo de Jonge geeft later vandaag een reactie op het advies.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.