Amy Rose is helemaal klaar met moedermaffia: ‘Je moet je veilig kunnen voelen’

13.08.2024 14:42
Beeld: Instagram

Amy Rose, bekend van Winter Vol Liefde, is 38 weken zwanger van haar eerste kindje. De laatste loodjes wegen voor de mama to be zwaar, zeker nu andere moeders haar naar beneden halen op mamaforum 24Baby.

Amy Rose vertelt in een video op TikTok dat de moedermaffia haar lastigvalt op het forum waar moeders (to be) met elkaar in contact komen. Ze kwam erachter dat ze daar negatief over haar en grote liefde Saul praten. Onbegrijpelijk, vindt ze. “Als moeder zijnde moet je je daar veilig kunnen voelen. Er zijn gewoon andere moeders die mij helemaal met de grond gelijk maken. Ik kan er gewoon niet bij. In mijn woordenboek komt het niet voor om andere moeders met de grond gelijk te maken. Echt bizar!”

Liefdesbubbel

Haar zwangerschap lekte eerder uit via een Juicechannel, waardoor het in het eerste trimester mentaal niet goed met haar ging. Zo vertelde ze eerder aan Kek Mama: ‘Opeens stond overal dat we een kindje kregen, terwijl ik het mijn schoonvader en broertje nog niet eens had verteld. Het was nog zo pril; ik was pas drie weken zwanger. We hadden nog geen echo gehad, wisten niet of het hartje klopte. We wilden genieten van onze eigen liefdesbubbel, maar die werd kapot geprikt.”

Ze vervolgt: “Ik kan er nu wel goed over praten, maar daardoor zat ik in het eerste trimester wel tegen een depressie aan. Ik ben vroeger gepest en dat kwam allemaal weer boven, ook door die nare reacties. Door vrienden, familie en vooral door Saul ben ik er weer uit gekomen en geniet ik nu enorm van de zwangerschap. Maar het begin was lastig en heeft wel een stempel gedrukt op het eerste trimester.”

Reacties

Vervelende reacties probeert ze zoveel mogelijk te negeren. “Zeker toen de comments en DM’s maar bleven binnenstromen nadat we uiteindelijk – met 17 weken – de zwangerschap zelf bekend maakten. Mijn buik zou bizar groot zijn, zat er geen tweeling in? Terwijl… zo groot was mijn skippyballetje toen nog helemaal niet. Maar ook: Was het gepland? Ga je borstvoeding geven? Ik kan echt wel een pittige tante zijn, maar vind dat zulke brutale en persoonlijke vragen. Tegenwoordig heb ik ook heel veel lieve volgers. Bij een negatieve comment gaan zij er voor mij als een hyena op af. Dat is dan weer de andere, positieve, kant.”

In haar Insta Stories laat ze weten dagelijks ook hele mooie en lieve reacties te krijgen. Gelukkig maar!