Au pairs in opmars: twee keer zo goedkoop als reguliere kinderopvang

07.08.2024 10:30

Au pairs zijn in opmars. Amsterdamse au pair-bureaus merken een flinke stijging in het aantal gezinnen dat kiest voor deze flexibele kinderopvangoptie.

Twee keer zo goedkoop

Wat blijkt? Een au pair is gewoonweg twee keer zo goedkoop als reguliere kinderopvang. Neem bijvoorbeeld Veronika Orlovskaya en haar zoontje Lennart, die vlakbij het Leidseplein wonen. Het afgelopen jaar deelt Ana Victoría uit Mexico hun gezellige stulpje. Waarom kiest Veronika voor een au pair? “Kinderopvang is duur en niet flexibel. Plus, ik hou graag een oogje in het zeil hoe mensen met mijn kind omgaan.”

Lees ook – Kinderopvang kost vaak meer dan de landelijk vastgestelde maximumprijs

Landelijke stijging

Ook Suzanne van Dijk-Beemster van het bureau Beau-pair ziet deze trend. “Kinderdagverblijven zitten vol, zijn niet flexibel en kampen met personeelstekorten. Gezinnen zoeken naar alternatieven. Waar we vorig jaar vijf au pairs plaatsten, zijn dat er nu 23. In december groeien we naar dertig!”

Lees ook – Sabine: ‘Ik heb 24/7 een au pair tot mijn beschikking voor mijn dochter van 6 maanden’

Ook het bureau waar Veronika haar au pairs van haalt, zag een landelijke stijging van 100 aanvragen in 2021 naar maar liefst 1000 in 2024. Veronika benadrukt dat au pairs meer zijn dan alleen hulp voor de kinderen. “Ze worden echt onderdeel van de familie,” vertelt ze. “Als alleenstaande moeder is het fantastisch om iemand te hebben die ik kan vertrouwen.”

Bron: AT5

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.