Baanders wil een baby: deze gloednieuwe serie is binnenkort te zien op de buis

17.10.2024 19:45
Baanders wil een baby serie tv Beeld: POWNED

Presentator Mark Baanders, die bekend werd bij Powned als ‘brutale verslaggever’, wil jong vader worden, maar als homoseksuele man is dat net even wat ingewikkelder dan voor zijn heterovrienden. In Baanders wil een baby, onderzoekt hij de mogelijkheden om zijn grote wens in vervulling te laten gaan. 

Met zijn grote liefde wil Mark dit avontuur aangaan, maar vlak voor de opnames gaat het stel uit elkaar. Ineens staat Mark er alleen voor, maar zijn kinderwens blijft groot.

Op onderzoek

Mark is niet bang voor wat speurwerk en duikt meteen in de mogelijkheden: hij bezoekt een draagmoeder en vraagt zich af of kinderen eigenlijk wel zonder moeder kunnen opgroeien. Dan gooit de overheid roet in het eten met een adoptiestop. Mark moet op zoek naar andere wegen. Hij onderzoekt co-ouderschap en richt zijn blik zelfs over de grens, waar met een dikke portemonnee commerciële opties wél mogelijk zijn. Terwijl je in Los Angeles geld kan neerleggen voor je ‘baby deal’, loopt Mark in Nederland steeds tegen regels aan die zijn droom in de weg staan.

Lees ook: Terug op de buis: vanaf deze datum start het tweede seizoen van de serie Tropenjaren

Een stapje verder

In de serie gaat Mark nóg verder: hij reist af naar de VS om daar commercieel draagmoederschap en eiceldonatie te onderzoeken. Hoe duur en ingewikkeld is zo’n traject? En hoe hebben anderen het aangepakt? In België ontmoet hij een homostel dat al succesvol een gezin heeft opgebouwd via deze route. Terug in Nederland staat Mark voor een grote beslissing: hoe ziet zijn toekomst als vader eruit?

Baanders Wil een Baby? zie je vanaf dinsdag 22 oktober wekelijks om 21.55 uur bij PowNed op NPO 3.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.