In Handen aan de couveuse volgt presentatrice Anne-Mar Zwart de kersverse ouders Angela, Damian en hun pasgeboren zoon Cas, die vier maanden te vroeg én op de vluchtstrook is geboren. Op de afdeling neonatologie staat een team klaar om Cas op te vangen.
Lees verder onder de advertentie
Angela en Damian zijn al acht jaar samen. Ze bereiden zich langzaam voor om het boerenbedrijf van Angela haar ouders over te nemen, maar het verlangen naar een kindje wordt ook steeds groter. Dolblij was het stel toen hun grote wens in vervulling ging.
Lees verder onder de advertentie
Geen voorteken
Maar de zwangerschap verloopt anders dan gedacht. Hoewel er geen vuiltje aan de lucht bleek, bevalt Angela vier maanden te vroeg van baby Cas: “De zwangerschap verliep eigenlijk heel goed”, vertelt Angela. “Ik had nergens last van. De 13-weken echo, de NIPT-test en de 20-weken echo waren allemaal goed. Ik fietste eigenlijk overal wel goed doorheen, dus ik dacht dat het allemaal wel goed zou komen, maar dat is toch niet helemaal gelukt. Ik had nooit gedacht dat het met 25 weken zou fout kon gaan.”
Lees verder onder de advertentie
Na de spoedbevalling praat de neonatoloog de kersverse ouders bij: “Cas heeft hulp nodig. Het is een lange weg met hobbels. Hij is zo vroeg geboren, dat die hobbels echt gaan komen..”
Angela heeft haar baby na de spoedbevalling op de snelweg niet meer gezien en mag hem, samen met vader Damian, bezoeken op de afdeling neonatologie waar een piepkleine Cas in de couveuse ligt te strijden voor zijn prille leven. “Normaal krijg je een kind na de bevalling op je borst en kun je aan elkaar hechten. Ik zag ‘m natuurlijk pas toen we op de afdeling waren”, zegt Angela. “Dan komt dan moedergevoel naar boven en houd je er gelijk van.”
Lees verder onder de advertentie
Ook alle prikkels op de afdeling neonatologie gaat het stel niet in de koude kleren zitten: “Je raakt een beetje overprikkeld door alle piepjes op de afdeling, maar wij staan er positief is en proberen het dragelijk te maken.
Meer kans op hersenbloeding
Cas is sterk en maar zijn vroege start op de wereld gaat niet zonder risico’s. Prematuren hebben meer kans op hersenbloedingen. Daarom worden er in de eerste weken na de geboorte echo’s gemaakt om dit te controleren. Ook Cas wordt gecontroleerd en al snel worden er bloedingen ontdekt. In de volgende aflevering van Handen aan de couveuse zien we meer van het jonge stel en hoe het gaat met Cas.
Lees verder onder de advertentie
Aflevering gemist? Kijk ‘m hier terug. Het tweede seizoen van Handen aan de couveuse is iedere woensdag om 21.25 uur te zien op NPO 1.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Merel had nooit gedacht zó’n moeder te worden en vond thuisblijfmoeder eigenlijk een beetje een vies woord. En haar baan was toch ook best leuk? Maar toen ze weer ging werken na haar verlof, wist ze ineens helemaal niet meer wat er nou zo leuk aan was geweest.
1 April is voor kinderen een feestdag op zich. Geintjes bedenken, mensen foppen en dan gierend van het lachen kijken of iemand erin trapt. Maar dit jaar liep het bij Keesje thuis nét even anders dan gepland. Of nou ja, misschien juist precies zoals gepland: een Tikkie voor iedereen!
Yolanthe Cabau is niet alleen een succesvolle actrice, presentatrice én Kek Mama columnist, maar vooral een liefdevolle moeder. Haar zoontje Xess Xava, die ze samen met ex-man Wesley Sneijder heeft, is haar grote trots. Maar zoals dat tegenwoordig helaas vaker gaat op sociale media, krijgt ook hij te maken met ongevraagde meningen en ongepaste opmerkingen.
Soms gebeuren dingen zo snel dat je niet weet wat je overkomt, en heb je achteraf spijt dat je het niet anders aangepakt hebt. Zo ook Gwen, die met haar zoon een nare aanvaring had met de jeugdarts.
Ouders in heel Nederland zitten met een plakkerig probleem: de vrolijke Smiles-stickers van Jumbo, die zouden moeten kunnen herplakken, zitten vast op de ramen. Kek Mama to the rescue!
Ouders door het hele land zitten met een onverwacht probleem: de vrolijke Smiles-stickers van Jumbo, bedoeld om herplakbaar te zijn, zitten muurvast op de ramen. Waar kinderen enthousiast aan het plakken sloegen, zitten ouders nu gefrustreerd te schrobben. Jumbo reageert.