Al eens van een babynaam consultant gehoord?

14.07.2024 12:21

Een naam verzinnen voor je kindje is een flinke verantwoordelijkheid. Het is namelijk de naam die je kind -als het goed is- z’n hele leven met zich meedraagt. Schieten de stressvlekken je daarvan in de nek? Dan kun je misschien eens aan een babynaam consultant denken.

Een watte? Een babynaam consultant. Dit is een persoon die je helpt bij het uitkiezen van een babynaam. In Nederland is het nog niet zo’n ding, maar in Amerika zeer zeker wel.

Babynaam consultant

Het kan immers behoorlijk lastig zijn. Ga je voor een populaire naam of juist een hele unieke? Kies je voor een klassieke naam of juist een hippe? Als je eenmaal een fantastische naam hebt gekozen, kan het ook zomaar nog eens zijn dat je partner er niks aan vindt. Of dat jullie zelfs totaal niet op één lijn zitten wat namen betreft. En dan heb je nog namenproblematiek van andere aard: wat als de naam die je hebt gekozen al wordt gegeven aan de baby van je beste vriendin? Aan je nichtje? Of nog erger: aan de hond van je buurvrouw? Hoe zeker ben je dan nog van die leuke naam?

Personal branding

Goed, het kan dus een flinke klus zijn en daarom is het hartstikke fijn als iemand je een handje helpt. De Amerikanen hebben daarom het fenomeen babynaam consultant in het leven geroepen. Je weet wel, die Amerikanen, met gekke babynamen zoals Apple (Gwyneth Paltrow), Techno Mechanicus (Elon Musk) en North West (Kim Kardashian). The New York Times interviewde een babynaam consultant genaamd Emily Kim over haar fascinerende baan. Zij legt uit dat veel mensen de naam van hun kind tegenwoordig als onderdeel van hun ‘personal branding’ beschouwen. Tja, en als dat zo is, dan leg je graag een heleboel knaken neer om die naam eens vakkundig uit te laten kiezen.

Wat doen ze?

Hoe zo’n babynaam consultant te werk gaat? Roep een aantal namen die je mooi vindt en zij komt met een waslijst vol namen met dezelfde ‘vibe’. Of leg uit waarom je partner en jij het niet eens worden en zij komt met een mooie compromis. Ook kan ze tot op de bodem uitzoeken hoe uniek jouw babynaam is of waar-ie juist veel wordt gegeven. Eerlijk is eerlijk: dit klinkt best als een leuk beroep, is het niet? Dus, heb je geen baby’s meer om namen aan te geven, maar nog wel wat uurtjes vrije tijd? Wordt babynaam consultant! In Nederland hebben we er nog niet zoveel. Gat in de markt, dus.

Bron: New York Times

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.