In Italië mogen ouders voortaan zelf bepalen welke achternaam hun kind krijgt. Dat heeft Het Constitutionele Hof bepaald. Voorheen kregen baby’s automatisch de achternaam van hun vader.
Lees verder onder de advertentie
Wanneer een vader zijn baby erkende, kreeg het kind automatisch zijn achternaam. Volgens het Het Hof is die regel in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.
Twee achternamen
Ouders mogen nu zelf de achternaam van hun baby kiezen óf het kind twee achternamen geven. Het was al mogelijk om de achternaam van de moeder toe te voegen, maar deze kwam dan altijd als laatste. Nu mogen ouders de volgorde zelf bepalen. Kiezen de kersverse ouders niet? Dan krijgt het kind automatisch een dubbele achternaam.
In Nederland kun je momenteel voor de achternaam van de (duo)moeder óf de vader kiezen, maar niet allebei. In december diende Sander Dekker, destijds demissionair minister voor Rechtsbescherming, een wetsvoorstel in. Daarmee moet het straks mogelijk worden om kinderen de achternaam van beide ouders te geven. Stel, iemand met een gecombineerde achternaam, zoals Willems de Vries, krijgt kinderen met iemand die óók een gecombineerde naam heeft, dan zijn voor die kinderen zelfs tien achternamen mogelijk.
Bron: RTL Nieuws
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Iedere ouder wil de eerste verjaardag van hun kind speciaal maken. Maar wat begon als een bescheiden feestje met familie en vrienden, eindigde voor Alaya in een groots evenement met een gastenlijst van honderd man, een ballonnenboog en een rekening waar ze liever niet te lang naar kijkt.