Als ouder ben je vast wel eens een rondje gaan rijden om je baby in slaap te krijgen (of houden). Wat blijkt? Autoritten blijken ook goed voor andere facetten van het ouderschap.
Lees verder onder de advertentie
Uit recent onderzoek van automerk Skoda door Motivaction blijkt dat autoritten een verrassend vruchtbare omgeving zijn voor waardevolle gesprekken en het opbouwen van sterke relaties. Maar liefst 83% van de Nederlanders voert regelmatig een diepgaand gesprek tijdens de autorit. De belangrijkste redenen die bijdragen aan deze waardevolle gesprekken: je zit voor langere tijd bij elkaar in één ruimte, er luistert niemand mee, je hoeft niemand aan te kijken en er is geen afleiding. De rit moet gemiddeld wel 52 minuten duren om nader tot elkaar te komen.
Ouders verstevigen band met kinderen in auto Van de ouders die met hun kinderen in de auto zitten, heeft een opvallende 63% hen beter leren kennen tijdens deze “autoritgesprekken”, terwijl iets meer dan vijftig procent heeft ervaren dat hun relatie met de kinderen zelfs is verbeterd hierdoor. Bijna alle jongeren (93%) voelen zich comfortabel om met hun ouders over serieuze en persoonlijke onderwerpen te praten in de auto. Gesprekken over familie en het gezin scoren hoog met 60%, maar ook gezondheid (41%), emotioneel welzijn (42%), problemen en moeilijke situaties (37%), actualiteit en het klimaat (33%) zijn waardevolle gespreksonderwerpen. Is die auto toch niet alleen een vervoersmiddel op wielen.
Lees verder onder de advertentie
Jongeren praten over diepe gevoelens Het onderzoek werpt ook licht op de generatiekloof in autoritgesprekken. Vooral jongeren voelen zich op hun gemak om persoonlijke zaken te bespreken in de auto. Zij zijn dan ook vaker geneigd om hun reisgenoot te vragen of deze wel gelukkig is; met maar liefst 26% van jongeren die dit doet, in vergelijking met slechts 10% van de 55-plussers. Bovendien geeft 95% van de ondervraagde jongeren aan wel eens een serieus of diepgaand gesprek te hebben met hun relatie, een percentage dat aanzienlijk hoger ligt dan de 55% van de ouderen (65-80) dat aangeeft dit te doen.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Ties.Vajèn is […]
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.
De geboorte van je kind missen: het klinkt als een nachtmerrie die geen enkele vader ooit wil meemaken. Toch overkwam het deze drie mannen. “We zijn inmiddels zes jaar verder, maar ik ben nog steeds niet vergeven.”