Bertrie Wierenga en Dorian Bindels zijn gelukkig verloofd. En dat betekent dat er een moment komt dat ze in het huwelijksbootje stappen! Maar niet alleen – dochtertje Lena krijgt een glansrol op de grote dag.
Lees verder onder de advertentie
Actrice Bertrie Wierenga, bekend als Shanti uit Goede Tijden, Slechte Tijden, is verloofd met collega Dorian Bindels. Tijdens een romantische vakantie op Ibiza ging hij op één knie terwijl Bertrie zwanger was van hun eerste kindje. “Dus ik half zwanger die klote berg op. Ik dacht: wat gaan we daar in godsnaam doen? Het zweet stond in mijn nek”, vertelt ze met een knipoog aan Beau Monde.
Lees verder onder de advertentie
Klein mensje
En ja hoor, de ring kwam tevoorschijn. Inmiddels zijn ze de trouwplannen aan het smeden. Eén ding is zeker: dochter Lena, die op 1 november 2024 werd geboren, krijgt een ereplek op de bruiloft. “Die mag met rozenblaadjes gooien”, verklapt Bertrie. Een klein bruidsmeisje met grote betekenis dus.
Lees verder onder de advertentie
Hoewel Bertrie eerder geen echte trouwplannen voor de wet had, vindt ze het idee wél romantisch. “Dat prinsessengevoel, dat is wel een droompje van me”, zegt ze. Dorian wist aan de andere kant wel dat ze elkaar ooit het jawoord zouden geven: “Anders hadden we er natuurlijk nooit voor gekozen om aan een klein mensje te beginnen.”
De vonk sloeg over op de set van GTST, maar het was geen liefde op het eerste gezicht. “Het duurde wel eventjes voordat wij elkaar leuk vonden. Hij is eigenlijk niet mijn type. Ik weet het niet, er was gewoon nog niks”, vertelde Bertrie in Rooijakkers over de Vloer. Dorian vulde aan: “Er heerste gelijk een soort spanning die niet meteen voelde als de juiste spanning, de liefdesspanning.” Maar de klik bleek uiteindelijk sterker dan de scriptregels en al snel ontstond er een liefdesverhaal dat niet alleen op tv, maar ook daarbuiten verder bloeide.
Lees verder onder de advertentie
In mei 2024 maakten ze bekend dat er een kleintje op komst was. Aan Kek Mama vertelde ze toen: “Moeder worden wilde ik altijd al. Maar pas als ik daar gevoelsmatig klaar voor was en samen met de juiste partner. Die heb ik in Dorian gevonden.” Het hele interview lees je hier.
Met een verloving, een wolk van een baby en plannen voor een bruiloft waarbij de liefde ervan af spat, lijkt het leven van Bertrie en Dorian regelrecht uit een romantisch script te komen. Toch houden ze het allebei realistisch. Zo gaven ze eerder aan dat het ouderschap naast roze wolken ook uitdagingen kent – “Toen ze een week oud was, hadden we te weinig rompers. Tegen al dat kotsen en poepen valt ook gewoon niet op te wassen.” – maar vooral heel veel liefde en verbondenheid brengt.
Lees verder onder de advertentie
Of we binnenkort een bruidsjurk kunnen spotten op Instagram? Grote kans! Maar voorlopig genieten ze volop van hun kleine meisje én het vooruitzicht op een intieme, liefdevolle bruiloft.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Ouderschap is prachtig, maar soms ook doodvermoeiend. Gelukkig kunnen we leren van hoe ze het in Mozambique, Brazilië, Singapore en Maleisië aanpakken. Daar draait opvoeden minder om alles alleen doen en meer om samen dragen. En dat maakt het niet alleen lichter, maar ook leuker.