Je hebt artsen, en je hebt KNO-arts Leandro Guimarães uit Divinópolis, Brazilië. Deze held ‘op operatieklompen’ gaat op dit moment viral. Vóór een operatie tovert hij zijn kleinste patiënten om tot echte superhelden, compleet met bijpassend kostuum.
Lees verder onder de advertentie
De KNO-arts zocht naar een manier om kinderen gerust te stellen voor hun operatie toen hij geconfronteerd werd met een huilend meisje. Vlak voor de operatie zat ze troosteloos op haar moeders schoot. Leandro vertelt: “Ik beloofde mezelf dat ik dat nooit meer zou meemaken. Dat ik nooit meer zo’n verdrietig kindje van zijn of haar moeders schoot zou hoeven meenemen naar de operatiekamer.”
Lees verder onder de advertentie
Superhelden
Vervolgens kwam hij een advertentie tegen van superheldencapes én kostuums. Hij kocht er een paar en gaf zijn patiëntjes de keuze. “Zelfs het simpele gebaar van het kiezen van hun eigen kostuum, ontspande de kinderen al.”
Om het plaatje écht compleet te maken, neemt hij de verklede kinderen over zijn schouder mee naar de operatiekamer. Ze vliegen als superhelden door de gangen van het ziekenhuis. Deze vrolijke aanpak is zo’n hit dat een video hiervan al meer dan 7 miljoen keer bekeken is. Dat meldt het Braziliaanse CNN.
Lees verder onder de advertentie
Dankbare ouders
Ouders, die normaal gesproken heel gespannen zijn voor de operatie van hun kind, vinden ook troost in Leandro’s aanpak. “Zij zien dat hun kinderen niet lijden voor de operatie, dat zorgt dat zij ook veel rustiger zijn. En als de ouders minder nerveus zijn, kunnen ze een veilige omgeving bieden aan hun kinderen”, vertelt de dokter. Julia Torres is een moeder van een van Leandro’s patiëntjes en vertelt dat ze hem “eeuwig dankbaar” is.
Het grootste compliment voor Leandro? Wanneer kinderen terugkomen voor een volgende operatie en niet eens vragen of het pijn zal doen. “Sommige kinderen vragen zelfs of ze nóg een keer mogen komen. Dat is voor mij echt een geschenk.”
Leandro inspireert met deze heldendaad ook andere zorgverleners. Ze overwegen een soortgelijke benadering. “Ik heb al talloze berichtjes ontvangen van zorgverleners uit het hele land die me bedanken en zeggen dat ze dit ook willen proberen.”
Je zou denken dat volwassenen met een hoge functie en flink salaris allemaal begonnen met een bibliotheekkaart op hun tweede en elke avond luisterden naar literaire meesterwerken bij het zachte licht van een nachtlampje. Dat zit toch anders.
Mijn dochter leert praten. Ik vind het werkelijk een van de schattigste fases tot nu toe. Die brabbelende dreumes die allemaal grappige dingen zegt: het is om van te smelten. Het levert alleen ook weleens gênante situaties op.
Een zwangerschap is al spannend genoeg, maar voor de Britse Lucy en haar man Adam werd het een ware achtbaan. Hun baby Rafferty kwam niet één, maar twee keer ter wereld.
Je denkt dat je iemand in huis haalt om op je kinderen te passen, maar intussen wordt je voorraadkast geplunderd en verdwijnen er sieraden. Wat begon als een klein vermoeden, groeide bij Carla uit tot een regelrechte mini-detectivezaak.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.