Aanstaande moeders kunnen dit najaar een zucht van opluchting slaken, want de Gezondheidsraad verklaart dat ze geen coronaprik hoeven te halen. Hoewel het SARS-CoV-2-virus nog steeds rondwaart, stelt de raad dat het risico op ernstige ziekte en vroeggeboorte voor zwangere vrouwen minimaal is.
Lees verder onder de advertentie
Maar er is meer goed nieuws: de bevolking heeft immuniteit opgebouwd tegen de huidige virusvarianten.
Nieuwe prikronde
Toch adviseert de Gezondheidsraad een nieuwe prikronde voor zestigplussers, medische risicogroepen en zorgmedewerkers die in contact komen met kwetsbare patiënten. Zij worden aangeraden om wel een nieuwe prik te halen.
Lees verder onder de advertentie
De nieuwe prikronde staat gepland voor de herfst en het demissionaire kabinet wachtte nog op advies over welke groepen hiervoor in aanmerking komen. De Gezondheidsraad benadrukt het belang om ‘meer inspanningen te leveren’ om alle aangewezen groepen ‘goed te bereiken’, aangezien bij de vorige ronde slechts een derde van de uitgenodigde mensen opdaagde voor een prik.
Heb je langdurige coronaklachten? Een vaccinatie zou kunnen helpen, maar dan zou de hele bevolking opnieuw moeten worden gevaccineerd. De raad kan namelijk geen specifieke risicofactoren aanwijzen voor langdurige klachten, anders dan bij de groepen die nu in aanmerking komen voor een herhaalprik.
Lees verder onder de advertentie
De raad denkt dat wetenschappelijk onderzoek kan helpen om het effect van een vaccinatie tegen langdurige coronaklachten te testen.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.