Presentator Ewout Genemans over zijn bezoek aan het kinderbrandwondencentrum: ‘Heel pittig’

01.10.2024 21:00
Kinderbrandwondencentrum Ewout Genemans Beeld: Instagram @ewoutgenemans

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar als er sprake is van loeihete thee of een pan op een fornuis dan kan zo’n ongeluk nare brandwonden veroorzaken. Programmamaker Ewout Genemans (39) ziet in het kinderbrandwondencentrum wat voor een gevolgen dit heeft.

Het brandwondencentrum in Beverwijk is in Nederland dé plek waar patiënten de beste zorg krijgen op het gebied van brandwonden. Kinderen kunnen er terecht in een speciaal kindercentrum. Jaarlijks behandelen de artsen daar zo’n 280 kinderen. Presentator Ewout Genemans bezocht het kinderbrandwondencentrum.

Deuren geopend voor tv-programma

Genemans heeft een fascinatie voor werelden waar normaal gesproken de deuren van gesloten blijven. In een gloednieuwe aflevering van zijn RTL 5-programma Ewout loopt hij een half jaar mee in het kinderbrandwondencentrum in Beverwijk. Een plek waar de deuren altijd gesloten bleven, tot nu.

Tekst gaat verder onder de Instagrampost

Hete thee op nachtkastje

In het kinderbrandwondencentrum ziet hij het verdriet van verbrande kinderen en hun ouders. “In de uitzending zie je een baby die kokend hete thee over zich heen heeft gekregen, omdat de moeder dat op het nachtkastje had laten staan”, vertelt Ewout tegen RTL Boulevard. “De moeder voelde zich natuurlijk enorm schuldig. Met de baby gaat het gelukkig goed. Bij kinderen gaat zo’n herstel gelukkig wel beter.”

Lees ook: Dít hoort in een EHBO-doos voor kinderen

Indrukwekkend

In zijn werk als reportagemaker ziet Ewout veel aangrijpende dingen, maar deze aflevering raakt hem. “Aan het begin is het een schok en zie je dat de kinderen heeft veel pijn hebben, maar je ziet door de goede begeleiding dat het wel steeds beter gaat en dat kinderen moeten leren leven met die littekens. Als ik naar huis reed dacht ik wel: ‘Dit is wel heel pittig’ en je denkt aan hoe het nu verder gaat met zo’n kindje. Het is niet dat je er even een pleister op plakt en dat het over is. Dit is wel iets wat heel veel indruk op mij heeft gemaakt.”

Tweede seizoen

Fan van Ewout? Dan is er goed nieuws! De programmamaker liet eerder op Instagram weten dat hij al aan een nieuw seizoen werkt. Begin september deelde hij: ”Terwijl dit seizoen ‘Ewout:’ pas net begonnen is op RTL5 en Videoland, zijn wij alweer bezig met een nieuw seizoen. Veel van de onderwerpen vragen om een lange voorbereiding. Wat zou jij nog graag willen zien?”

De aflevering van Ewout: ‘Jong & Verbrand’ is op woensdag 2 oktober 2024 om 20.30 uur te zien op RTL 5 en nu al op Videoland.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.