Van Temptation Island-deelnemer tot Rotterdamse juf: dit zijn de finalisten van Miss Nederland

14.06.2024 09:49
Fotograaf: William Rutten

Op 16 juni vindt de finale Miss Nederland 2024, en tevens het 45-jarig hannah jubileum, plaats in Hilversum. Ook dit keer heeft de jury weer tien prachtige finalisten uitgekozen die met elkaar de strijd aan gaan voor de felbegeerde titel: Miss Nederland.

Na een historische overwinning vorig jaar als Miss Nederland 2023 zal Rikkie Kollé zondag haar kroon overdragen aan een nieuwe opvolger.

Aan het einde van de avond kiest de jury bestaande uit William Rutten, Annelies Pijper, Bart Ettekoven, Shona Shukrula, Ona Moody en juryvoorzitter Monica van Ee welke finalist het komende jaar de titel Miss Nederland 2024 mag dragen. Niet alleen wordt de nieuwe Miss Nederland bekend gemaakt, ook het 45-jarig jubileum van hoofdsponsor hannah Skin Improvement zal uitbundig gevierd worden!

Wie zijn de finalisten?

Benieuwd wie de finalisten zijn? Wij stellen ze graag aan je voor.

Amber Rustenberg

Amber is 26 jaar en voelt het als haar missie om een stem te zijn voor iedereen die niet zichzelf kan zijn. Door haar eigen ervaringen met het voldoen aan ideaalbeelden en de bijbehorende mentale problemen, weet ze dat echte schoonheid in authenticiteit zit. Samen met de Miss Nederland organisatie wil Amber diversiteit onder de aandacht brengen en anderen inspireren om hun ware zelf te zijn.

Iris de Waard 

Iris herken je misschien uit Temptation Island, waar ze eerder aan meedeed. Ze is 28 jaar, woont in IJmuiden en werkt fulltime als Nail artist in haar eigen salon en als content creator. Na veel moeilijke periodes heeft ze geleerd de kleine dingen in het leven te waarderen en positiever te zijn. Ze wil Nederland laten zien dat je jezelf kunt zijn, niet aan het social mediaplaatje hoeft te voldoen en van jezelf moet houden.

Latishia v.d. Linden

Latishia van der Linden, 24 jaar uit Rotterdam, studeert aan de Universiteit van Amsterdam en is jurist. Na actieve betrokkenheid bij gemeenschapsprojecten en vrijwilligerswerk, wil ze haar missie naar een hoger niveau tillen door deel te nemen aan Miss Nederland. Haar doel is om mensen te steunen die het nodig hebben, bijvoorbeeld met belastingaangifte of persoonlijke verzorging, vooral voor degenen die dit nooit hebben geleerd of uit een depressieve periode komen.

Melissa Baas

Melissa Baas, 32 jaar uit IJsselstein, is al veertien jaar actief als model in de mode-industrie en is daarnaast ondernemer in de e-commerce. Ze groeide op bij haar hardwerkende, alleenstaande moeder en heeft moeilijke tijden gekend. De kansen die ze kreeg, hebben haar leven positief beïnvloed en geleerd hoe belangrijk het is om anderen te helpen die vergelijkbare ervaringen doormaken.

Mithsi Martis

Mithsi Martis, woonachtig in Den Haag, is 26 jaar oud en heeft een reis vol uitdagingen doorlopen. Haar jeugd werd gekenmerkt door een gebrek aan zelfvertrouwen en diepgaande moeilijkheden, gedomineerd door angst voor oordeel. Ondanks deze moeilijke jeugd heeft ze zichzelf weten te vinden in een betere plek en is vastbesloten haar ervaringen te gebruiken om anderen te inspireren.

Sedef Pak

Sedef Pak, 20 jaar oud uit Amsterdam, studeert interieur design en houdt van voetballen om actief te blijven, wat essentieel is voor haar gezondheid en welzijn. Haar missie is op te komen voor mensen die worstelen met mentale problemen, iets waar ze zelf ook mee te maken heeft gehad. Door persoonlijke situaties heeft ze zich hier vaak voor geschaamd, gezien haar soms chaotische en angstige gevoelens en haar anders-zijn vergeleken met anderen.

Sofie Vellinga

Sofie, 23 jaar oud, behaalde vorig jaar haar bachelor diploma Social Work. Ze heeft twee passies: haar dromen najagen op het gebied van presenteren, acteren, foto- en videoshoots, en haar werk als ambulant (gezins)begeleider.

Met de Miss Nederland organisatie wil ze zich inzetten om jongeren met een fysieke of mentale beperking meer kansen te bieden in het onderwijs en op de arbeidsmarkt.

Sophie Alink

Sophie, 24 jaar oud en woonachtig in Utrecht, werkt momenteel als content creator en nieuwslezeres bij de radio. Haar droom is om jonge vrouwen te inspireren om goed voor zichzelf en hun mentale gezondheid te zorgen. Sinds haar 15e heeft ze te maken met een angststoornis die soms zo heftig was dat ze amper de deur uit durfde te gaan. Vorig jaar heeft ze de beslissing genomen om in therapie te gaan, om aan haar problemen te werken en de controle over haar leven terug te krijgen.

Teaux Bae Schul

Teaux Bae, 21 jaar oud en woonachtig in Voorburg, heeft als content creator veel ervaring met de wereld van social media. Ze is goed op de hoogte van de verdubbeling van haatcomments op social media sinds 2020 en begrijpt als geen ander hoe deze wereld werkt. Ze ziet het onrealistische streven naar perfectie, terwijl perfectie eigenlijk niet gedefinieerd is. Er bestaat geen vaststaande definitie van perfectie, dus streven mensen eigenlijk naar iets wat niet bestaat.

Thari Garcia

Thari, een 26-jarige jonge vrouw uit hartje Rotterdam, heeft als dochter van een alleenstaande moeder persoonlijk ervaren hoe belangrijk onderwijs voor een kind kan zijn. In haar familie heerst de overtuiging dat de ontwikkeling van een kind plaatsvindt in een “tribe,” bestaande uit zowel familie als gekozen familie. Onderwijs maakt hier ook deel van uit, want “it takes a village” om een kind op te voeden. Thari is dan ook juf op een basisschool.

Zondag kun je via een livestream zien hoe deze tien finalisten kans maken op die felbegeerde kroon én titel! 

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.