Snapchat introduceert nieuwe veiligheidsmaatregelen om de community te beschermen. De nieuwe functies beschermen kinderen nog beter tegen potentiële online risico’s en tegen contact met mensen die ze misschien niet in het echt kennen.
Lees verder onder de advertentie
Snap biedt ook een meer leeftijdsgeschikte kijkervaring en treedt effectiever op tegen accounts die proberen leeftijd-ongepaste content te promoten.
Veiliger contact
De meeste tieners gebruiken Snapchat om te praten met hun beste vrienden door middel van foto’s en tekst, vergelijkbaar met sms’jes of telefoongesprekken. Als een tiener bevriend raakt met iemand op Snapchat, wil je er het liefst zeker van zijn dat het iemand is die ze (in het) echt kennen. Snapchatters kunnen nu al niet meer met elkaar communiceren voordat ze allebei een vriendschapsverzoek hebben geaccepteerd of dat ze die persoon in hun eigen contactlijst hebben staan. Maar er volgt meer:
Lees verder onder de advertentie
In-app waarschuwingen
Er komt een nieuwe functie die een pop-up waarschuwing naar een kind stuurt als iemand ze probeert toe te voegen als een vriend, met wie ze geen gemeenschappelijke vrienden hebben, of die niet in hun contactenlijst staan.
Voor Snapchat is de minimale leeftijd sowieso 13 jaar. Op dit moment moeten 13 tot 17 jarigen al meerdere gemeenschappelijke vrienden hebben om zichtbaar te worden in de zoekresultaten van een andere gebruiker, of als vriendschapssuggestie. Deze lat wordt hoger door het aantal vrienden dat gemeenschappelijk moet zijn te verhogen, op basis van het totale aantal vrienden dat een Snapchatter heeft. Dit maakt het moeilijker voor tieners om in contact te komen met mensen die ze niet in het echt kennen (en andersom).
Lees verder onder de advertentie
Meer veiligheidsbeschermingen
Waarschuwingen in de app bij verdachte pogingen om contact met je tiener op te nemen.
Instellingen voor content die zorgen voor een meer leeftijdsgerichte kijkervaring.
Krachtigere proactieve detectie om accounts die proberen ongepaste content te promoten, hard aan te pakken.
Gids voor ouders
Aan de ouders zelf is ook gedacht: er staat een bijgewerkte ‘Gids voor Ouders’ op parents.snapchat.com. Hierin wordt uitgelegd welke beschermingsmaatregelen er zijn voor tieners, welke tools (zoals Family Center) er beschikbaar zijn en een nieuwe serie video’s met uitleg op Youtube.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Je kind hoeft echt niet op zijn of haar vierde een businessplan te schrijven of knuffels te coachen met post-its op hun voorhoofd om later succesvol te worden.
We doen allemaal ons best, maar eerlijk is eerlijk: sommige moeders zijn nét een tikkie… intenser. Je weet wel, de moeders die bij elke nies al googelen of het kinkhoest is. De moeders die hun kind een helm willen opzetten om naar de speeltuin te gaan. Grote kans dat als je overbezorgd bent, je sterrenbeeld […]
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (4) en baby (11 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over de eerste schooldag