Het is Wereld Nutella Dag en met deze recepten scoor je sowieso punten

Illustratie bij: Het is Wereld Nutella Dag en met deze recepten scoor je sowieso punten Beeld: Getty Images
Redactie Kek Mama
Redactie Kek Mama
Leestijd: 4 minuten

Natuurlijk kun je een dikke laag op je boterham smeren. Op je cracker. Of met je lepel in de pot ‘m in je eentje helemaal uitlepelen (dat is wat Nutella met je doet, mensen), maar je kan er op deze feestelijke Wereld Nutella Dag natuurlijk ook lekkere recepten mee maken.

Lees verder onder de advertentie

Komen ze;

Nutella bananenbrood

Wat is nog lekkerder dan vers gebakken bananenbrood? Bananenbrood met Nutella natuurlijk!

Ingrediënten voor één brood:

  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 2 eieren
  • 150 g suiker
  • 120 ml plantaardige olie
  • 240 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • 100 g gehakte hazelnoten of walnoten (optioneel)
  • 150 g Nutella (voor vulling en swirl)

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor: Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een bakvorm van ongeveer 23×13 cm in en bekleed met bakpapier.
  2. Maak het bananenmengsel:
    • In een grote kom, meng de geprakte bananen, eieren, suiker en plantaardige olie.
  3. Voeg droge ingrediënten toe:
    • Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda en zout boven het bananenmengsel.
    • Meng alles goed tot een glad beslag.
  4. Voeg noten toe (optioneel):
    • Als je ervoor kiest om noten toe te voegen, vouw ze dan voorzichtig door het beslag.
  5. Verdeel het beslag:
    • Giet de helft van het beslag in de voorbereide bakvorm.
  6. Voeg Nutella toe:
    • Verwarm de Nutella lichtjes zodat het makkelijker te verspreiden is.
    • Verdeel de helft van de Nutella over het beslag in de bakvorm.
  7. Herhaal lagen:
    • Voeg de rest van het beslag toe en strijk glad.
    • Voeg de overgebleven Nutella toe en gebruik een mes om door het beslag te roeren en een marmerpatroon te creëren.
  8. Bakken:
    • Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven gedurende 50-60 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.
  9. Afkoelen:
    • Laat het bananenbrood in de vorm afkoelen gedurende 10 minuten, en haal het dan uit de vorm om volledig af te koelen op een rooster.
  10. Snijd en serveer:
    • Snijd het Nutella bananenbrood in plakken en geniet van deze heerlijke traktatie!

Nutella Milkshake

Als je met zo’n toetje geen punten scoort, weten we ’t ook niet meer.

Ingrediënten voor 2 milkshakes:

  • 2 kopjes vanille-ijs
  • 1 kop melk
  • 3 eetlepels Nutella
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Slagroom (optioneel, voor garnering)
  • Gehakte hazelnoten (optioneel, voor garnering)
  • Extra Nutella voor de rand van het glas (optioneel)

Instructies:

  1. Voorbereiding:
    • Als je ervoor kiest om de rand van het glas met Nutella te decoreren, smeer dan een dunne laag Nutella rond de bovenste rand van het glas en plaats het glas in de vriezer terwijl je de milkshake bereidt.
  2. Blenderen:
    • In een blender voeg je het vanilleijs, melk, Nutella en vanille-extract toe.
  3. Mixen:
    • Meng alle ingrediënten op een hoge snelheid tot een glad mengsel ontstaat.
  4. Proeven en aanpassen:
    • Proef de milkshake en voeg zo nodig meer Nutella toe voor een intensere smaak.
  5. Serveren:
    • Giet de Nutella-milkshake in het voorbereide glas.
    • Fluf ‘m op met een toefje slagroom en gehakte hazelnoten.
  6. Extra garnering (optioneel):
    • Als je de rand van het glas hebt versierd met Nutella, kun je deze ook versieren met stukjes hazelnoot door het glas ondersteboven te draaien in een bord met gehakte hazelnoten.
  7. Rietje erin en slurpen maar!

Nutella truffels

Klinkt bijna culinair, maar je hoeft er maar weinig voor te kunnen. In theorie zouden je kids het voor je kunnen maken (in theorie hè).

Ingrediënten:

  • 1 kop Nutella (240 gram)
  • 200 g melkchocolade, fijngehakt
  • 2 eetlepels boter
  • 1/2 kopje fijngemalen hazelnoten of geroosterde gehakte hazelnoten (voor de coating)
  • Een snufje zout (optioneel)

Instructies:

  1. Smelt de chocolade:
    • Smelt de fijngehakte melkchocolade en boter samen au bain-marie of in de magnetron. Roer tot het mengsel glad is.
  2. Voeg Nutella toe:
    • Meng de gesmolten chocolade en boter met Nutella. Voeg desgewenst een snufje zout toe voor extra smaak.
  3. Koelen:
    • Plaats het mengsel in de koelkast om op te stijven. Laat het ongeveer twee uur rusten. En niet stiekem steeds die deur opentrekken om te kijken hoe het ervoor staat!
  4. Vorm truffels:
    • Zodra het mengsel stevig genoeg is, neem je kleine hoeveelheden en rol je deze in balletjes om truffels te vormen.
  5. Rol in hazelnoten:
    • Rol elke truffel in fijngemalen hazelnoten of gehakte geroosterde hazelnoten om een knapperige buitenlaag te creëren.
  6. Koelen:
    • Plaats de truffels terug in de koelkast om ze stevig te laten worden.
  7. Serveren:
    • Haal de Nutella truffels uit de koelkast en laat ze enkele minuten op kamertemperatuur komen voordat je ze serveert.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.

Lees verder onder de advertentie

Meest bekeken