Janneke Jelies uit Een Huis Vol Emigreert deelde onlangs dat ze haar leven over een gezondere en sportievere boeg had gegooid. Met succes: de moeder van negen is 26 kilo kwijt.
Lees verder onder de advertentie
Ze schrijft op Instagram: ‘Het is pittig, maar ik ben zo blij en dankbaar dat we deze stap hebben gezet naar een gezondere levensstijl. Niet alleen voor ons gewicht, maar ook voor ons gestel.’ Janneke gaat de strijd met de kilo’s namelijk aan met oudste dochter Jennie. ‘We zitten lekkerder in ons vel en hebben meer energie.’
Lees verder onder de advertentie
De kleine dingen
Ze vervolgt: ‘Ondertussen sta ik op min 26 kilo en Jennie op min 6. Ben zo blij dat ik weer met de kinderen de berg op kan en weer gewoon hun veters kan strikken. De kleine dingen die voor mij niet meer mogelijk waren. Maar het belangrijkste is dat we ons gezond voelen. Een mooie huid en stralende lach elke dag!’
In een interview met Kek Mama vertelde Janneke eerder over de switch in lifestyle. “Ik zit in een goede flow, merk ik. Dat was wel anders hoor. Toen ik de uitzendingen voor het eerst terugzag, was ik echt wel even down. Zo wilde ik mezelf helemaal niet zien! Natuurlijk zie je jezelf in het voorbijgaan wel in de spiegel, maar dat is toch anders. Op tv zag ik een vrouw die heel gelukkig was met haar gezin, maar ongelukkig met zichzelf. Dat was confronterend. Ik was ook wel aangekomen: ik ben een echte stresseter en de verhuizing bracht veel spanning met zich mee. Je maakt toch een stap die je anders niet maakt en dat zag je terug. Maar nu is de knop om.”
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Ouderschap is prachtig, maar soms ook doodvermoeiend. Gelukkig kunnen we leren van hoe ze het in Mozambique, Brazilië, Singapore en Maleisië aanpakken. Daar draait opvoeden minder om alles alleen doen en meer om samen dragen. En dat maakt het niet alleen lichter, maar ook leuker.