Kijktip! Child Star van Demi Lovato

01.10.2024 11:00
schermtijd

Wat gebeurt er écht achter de schermen van de glitter en glamour? Pak je popcorn, zet je telefoon op stil en zet je schrap voor een docu die je moét zien. In Child Star, de documentaire van niemand minder dan Demi Lovato, krijgen we eindelijk een inkijkje in de duistere kant van het leven van kindersterren.

Demi, zelf ooit een piepjonge ster in shows als Barney & Friends en Camp Rock, neemt ons in haar producer debut mee in een emotionele reis langs de levens van verschillende kindersterren. En geloof ons, dat is lang niet altijd zo sprookjesachtig als we dachten. Deze docu duikt diep in de immense druk, de verwachtingen en de offers die deze kids moeten brengen.

Realitycheck voor elke moeder

Waarom je deze documentaire absoluut moet kijken? Het zet je aan het denken over wat wij als ouders (en de maatschappij) eigenlijk van kinderen verwachten. Hoeveel druk leggen we op hen? En als je dan denkt aan die schattige kindsterretjes die gebukt gaan onder de torenhoge druk van Hollywood, is dat opeens een stuk minder glamoureus allemaal, toch?

Lees ook – Kijktip: de Deense serie Baby Fever

In Child Star krijg je openhartige interviews te zien van kindersterren zoals Drew Barrymore, Kenan Thompson en JoJo Siwa. Ze vertellen zonder blad voor de mond hoe het is om op te groeien in de spotlights. Wat blijkt? Voor die roem betaalden ze een hoge prijs. Veel van hen worstelden (en worstelen nog steeds) met mentale gezondheidsproblemen, burn-outs en een identiteitscrisis. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bizarre druk vanuit de media en de soms dubieuze rol van managers en zelfs ouders.

Demi’s persoonlijke verhaal

En dan is er natuurlijk Demi zelf. Zij gebruikt haar eigen ervaringen om licht te werpen op de valkuilen van de entertainmentindustrie. Demi is open over haar eigen worstelingen – van eetstoornissen tot verslavingen – die een direct gevolg waren van de druk die ze als kind voelde om perfect te zijn. Zo’n persoonlijk verhaal maakt deze docu extra krachtig en ontroerend.

Lees ook – Kijktip! Vanaf deze datum start het tweede seizoen van Handen aan de Couveuse

Een eye-opener voor ons allemaal

Dit is geen lichte kost, maar wel belangrijk. Want als ouders kijken we vaak met bewondering naar die schattige kids op tv, maar Child Star laat zien dat er veel meer achter schuilt dan een vrolijk gezichtje en een perfect ingestudeerde dansroutine. Ook werpt de documentaire licht op de zorgen rondom de huidige trend van kinderen die beroemd zijn op social media. Voor kindacteurs in Amerika is de Coogan wet van toepassing, die ervoor zorgt dat de kinderen hun verdiende geld in een trustfonds krijgen als ze 18 worden. Dit geldt alleen niet voor de “kindsterren” op YouTube, Instagram of TikTok. Hier bestaat nog geen wet voor, wat misstanden in de hand werkt. Demi maakt zich hard om ook deze kindsterretjes wettelijk te beschermen.

Dus mama’s, nodig een vriendin uit en plof lekker op de bank om Child Star te kijken. Deze documentaire is een echte eye-opener en zorgt ervoor dat je met een andere blik naar roem en succes kijkt – zeker als het om kinderen gaat.

Child Star is nu te zien op Disney+.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.