Kim Feenstra viert mijlpaal zoon Brooklyn: ‘Trots en beetje verdriet’

14.10.2024 18:44
Kim Feenstra Maria Tailor Fotografie: Martika Avalon

Het is een emotionele dag voor Kim Feenstra. Zoon Brooklyn heeft namelijk zijn eerste wendag op school. Ze schrijft: ‘Het voelt als een mijlpaal, niet alleen voor je kind, maar ook voor jou. ‘

Kim Feenstra schrijft: “Je ziet het al een tijdje: ze zijn er soms aan toe, klaar om hun vleugels uit te slaan, nieuwsgierig naar de wereld buiten je veilige haven. Toch is het niet makkelijk om los te laten. Je wilt ze vasthouden, beschermen, maar weet ook dat dit het moment is waarop ze hun eigen stappen gaan zetten. Andere vriendjes, nieuwe ontdekkingen, kleine avonturen die ze nu zelf beleven. Ze worden groot, hun eigen persoon, met hun eigen avonturen. En jij? Jij blijft altijd dichtbij, ook als ze steeds verder hun eigen weg vinden. Loslaten, vasthouden, en weer loslaten maar altijd dichtbij houden—dat is de reis van het ouderschap.”

“Loslaten, vasthouden, en weer loslaten maar altijd dichtbij houden—dat is de reis van het ouderschap

Kim vraagt zich af hoe de mede-mommy’s onder haar volgers dit ervaren. “Voelden jullie ook die mix van trots en een beetje verdriet? Wat hielp jou om los te laten, of misschien juist om je vast te houden aan de gedachte dat ze altijd bij je terugkomen, hoe groot ze ook worden?”

Voorbij

De relatie tussen Kim en Stanley, de vader van Brooklyn, is voorbij. In de podcast Kim & Kim vertelde ze hierover: “Ik merk gewoon echt wel dat mijn kind er weinig tot geen last van heeft. Hij stelt wel vragen nu, want hij is nu bewuster van bepaalde dingen. Dat was voor mij ook wel het moment om de knoop door te hakken, om duidelijkheid te creëren voor hem. Het gaat eigenlijk gewoon heel goed.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.