Een van de leukste dingen aan kerst is toch wel het diner: urenlang tafelen met familie of vrienden. Maar hoe pakken ouders van jonge kinderen dat eigenlijk aan? En wie bepaalt er wat er op tafel komt?
Lees verder onder de advertentie
Uit onderzoek van HelloFresh blijkt dat de kinderen behoorlijk veel inspraak hebben als het kerstmenu wordt samengesteld.
Kinderen bepalen het kerstmenu
Voor 46% van de ouders met thuiswonende kinderen staan de feestdagen gelijk aan uitgebreid koken, zo blijkt uit het onderzoek. Maar liefst 53% geeft aan dat hun kind mag helpen bepalen wat er op de tafel komt. Bij 44% helpt het kind zelf ook mee met het bereiden van het kerstmaal.
Lees verder onder de advertentie
Apart kindermenu
Laten we eerlijk zijn: niet ieder kind is altijd blij met wat de pot schaft. Om zure gezichtjes te voorkomen kiest 23% van de Nederlanders ervoor om een speciaal kindermenu te maken tijdens kerst. 15% zorgt zelfs voor een aparte kersttafel voor de kinderen.
Lees verder onder de advertentie
Schermtijd tijdens het diner
Uren tafelen: daar heeft ook niet ieder kind zin in. Daarom mogen kinderen soms best even televisie kijken of op de tablet of telefoon. 23% van de ouders laat hun kinderen tijdens kerst voor de televisie eten. 19% van de kinderen mag een telefoon of tablet aan tafel.
Lees verder onder de advertentie
Stress
Leuk hoor, die feestdagen, maar ze leveren ook best wat stress op. Uit het onderzoek blijkt dat vooral mensen met kinderen die stress ervaren. Dat geldt voor 26% van de samenwonenden met kinderen en voor 37% van de alleenstaanden met kinderen. Maar het geldt echt niet alleen voor mensen met kinderen: overall geeft 54% van de mensen aan blij te zijn als de feestdagen weer voorbij zijn. Merry Christmas!
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.