Een baby met een aangeboren hartafwijking krijgen, brengt enorm veel zorgen met zich mee. Gelukkig is er in Nederland al goede zorg voor kinderen met hartproblemen en die zorg wordt nu nóg beter. Verschillende ziekenhuizen bundelen namelijk hun krachten voor kinderen met hartafwijkingen en hun ouders.
Lees verder onder de advertentie
De umc’s in Amsterdam, Groningen, Leiden en Utrecht gaan samenwerken om de zorg voor deze kinderen naar een hoger niveau te tillen. Ook andere ziekenhuizen in Nederland slaan de handen ineen. Zo doen Rotterdam en Nijmegen samen mee en het Maastricht UMC+ werkt samen met ziekenhuizen in Leuven en Aken. Dit hebben de umc’s samen met het ministerie van Volksgezondheid gezamenlijk afgesproken, meldt het UMC Utrecht.
Lees verder onder de advertentie
Nog betere zorg voor kinderen met een hartafwijking
Voor ouders betekent dit dat de zorg voor hun kind met een aangeboren hartafwijking nóg beter wordt. Dankzij de samenwerking tussen de verschillende ziekenhuizen krijgen kinderen nu en in de toekomst zorg van topkwaliteit. Artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals kunnen hierdoor makkelijker overleggen, samenwerken en tot een gericht behandelplan komen.
Lees verder onder de advertentie
Een groot voordeel van de samenwerking tussen Amsterdam, Groningen, Leiden en Utrecht is dat de umc’s er zo voor kunnen zorgen dat een ziek kind zo dicht mogelijk bij huis geholpen kan worden. De zorg wordt zo om het kind heen georganiseerd, zodat alles soepel verloopt.
Zorgverleners van de verschillende umc’s gaan als een team samenwerken, onder andere via een landelijk multidisciplinair overleg. Alle umc’s blijven overigens ook acute, levensreddende hartzorg bieden aan kinderen en mensen die dat nodig hebben.
Lees verder onder de advertentie
Levenslange hartzorg voor kinderen en hun ouders
Naast de medische zorg blijven alle umc’s zich ook inzetten voor de levenslange hartzorg en bieden ze psychosociale en maatschappelijke ondersteuning voor kinderen en hun gezinnen. Zo staan ouders er nooit alleen voor en krijgt het kind de beste zorg die er in Nederland is.
Lees verder onder de advertentie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Danique Bossers (32) is CEO van mode-imperium Most Wanted en maakt de podcast Unfinished Business met verloofde Pieter Musters. Ook is Danique open over de ziekte endometriose, waar ze aan lijdt en aan geopereerd is. Ze maakte een podcastaflevering met specialist Maddy Smeets over deze slopende ziekte.
Wintersport: de een zweert erbij, de ander gruwelt van de kou. Maar sommige moeders lijken wel geboren voor de sneeuwpret. Of het nu gaat om razendsnel de piste afgaan of vooral après-skiën alsof het een Olympische sport is: je sterrenbeeld kan daar zomaar iets mee te maken hebben!
Het zoontje van Mandy, Thijs, is vijf jaar oud en is een energiebommetje. Mandy zelf geniet daarvan met volle teugen, maar haar vriendin is minder enthousiast en vindt Mandy’s kind te druk.
Veel ouders vragen zich af: hoe hecht zullen mijn kinderen zijn als er een groot leeftijdsverschil tussen hen zit? Wordt de oudste een soort tweede ouder, of juist een afwezige puber? Goed nieuws: onderzoek laat zien dat een groot leeftijdsverschil vaak juist een extra bijzondere band creëert.
Er zijn van die vrouwen die meteen wisten: “Een dochter, dat past perfect bij mij!” Niet zo gek, want ze hadden al een zwak voor roze glitterjurkjes, vlechtkunst op topniveau en high tea’s met mini-sandwiches.