Een baby met een aangeboren hartafwijking krijgen, brengt enorm veel zorgen met zich mee. Gelukkig is er in Nederland al goede zorg voor kinderen met hartproblemen en die zorg wordt nu nóg beter. Verschillende ziekenhuizen bundelen namelijk hun krachten voor kinderen met hartafwijkingen en hun ouders.
Lees verder onder de advertentie
De umc’s in Amsterdam, Groningen, Leiden en Utrecht gaan samenwerken om de zorg voor deze kinderen naar een hoger niveau te tillen. Ook andere ziekenhuizen in Nederland slaan de handen ineen. Zo doen Rotterdam en Nijmegen samen mee en het Maastricht UMC+ werkt samen met ziekenhuizen in Leuven en Aken. Dit hebben de umc’s samen met het ministerie van Volksgezondheid gezamenlijk afgesproken, meldt het UMC Utrecht.
Lees verder onder de advertentie
Nog betere zorg voor kinderen met een hartafwijking
Voor ouders betekent dit dat de zorg voor hun kind met een aangeboren hartafwijking nóg beter wordt. Dankzij de samenwerking tussen de verschillende ziekenhuizen krijgen kinderen nu en in de toekomst zorg van topkwaliteit. Artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals kunnen hierdoor makkelijker overleggen, samenwerken en tot een gericht behandelplan komen.
Lees verder onder de advertentie
Een groot voordeel van de samenwerking tussen Amsterdam, Groningen, Leiden en Utrecht is dat de umc’s er zo voor kunnen zorgen dat een ziek kind zo dicht mogelijk bij huis geholpen kan worden. De zorg wordt zo om het kind heen georganiseerd, zodat alles soepel verloopt.
Zorgverleners van de verschillende umc’s gaan als een team samenwerken, onder andere via een landelijk multidisciplinair overleg. Alle umc’s blijven overigens ook acute, levensreddende hartzorg bieden aan kinderen en mensen die dat nodig hebben.
Lees verder onder de advertentie
Levenslange hartzorg voor kinderen en hun ouders
Naast de medische zorg blijven alle umc’s zich ook inzetten voor de levenslange hartzorg en bieden ze psychosociale en maatschappelijke ondersteuning voor kinderen en hun gezinnen. Zo staan ouders er nooit alleen voor en krijgt het kind de beste zorg die er in Nederland is.
Lees verder onder de advertentie
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.
Niets is zo ongemakkelijk als onbedoeld een gesprek horen dat niet voor jouw oren bedoeld is. Het overkwam Ava, die per ongeluk een telefoongesprek van haar schoonmoeder meeluisterde.
Kinderfeestjes zijn vaak een bron van plezier, maar soms nemen die verrassingen wel heel bizarre vormen aan. Je stuurt je kind vrolijk naar een feestje, en wat krijg je terug? Een huisdier. Het overkwam Saïda.
Patrick (53) is schrijver van romans en freelance tv-redacteur. Hij woonde over de hele wereld en heeft vijf kinderen. Voor zijn column put hij uit een oneindige bron van even herkenbare als opmerkelijke verhalen over het vaderschap.
Lara Temme is tekstschrijver en woont samen met haar zoon (7) en dochter (9) in Brabant. Thuis wordt er veel gelachen, geknuffeld, gehuppeld en gezongen. Wel vals, maar daar heeft het gezin zelf weinig last van. Evenals de altijd rommelige zolder.
Jannemiek heeft een prima band met haar schoonzus, maar zit niet per se te wachten op méér contact. Daar denkt haar schoonzus echter heel anders over. Hoe vertel je iemand dat je dat niet ziet zitten, zonder diegene te kwetsen?