Ouders ontvangen straks dit bedrag extra per kind

18.09.2024 15:32
geld geld

Gisteren was het Prinsjesdag en dat betekent dat de veranderingen in de overheidsbudgettering voor 2025 bekend zijn gemaakt. Wat houdt dat in voor ons als ouders?

Het kindgebonden budget gaat iets omhoog per 1 januari 2025, maar niet zo veel als voorgaande jaren. Uiteindelijk komt het erop neer dat je voor ieder kind 75 euro meer ontvangt dan voorheen. Alleenstaande ouders krijgen een aanvulling, maar die daalt met 91 euro. Ook voor ouders met hogere inkomens, daalt het bedrag dat zij zullen ontvangen.

Lees ook – Dit zijn de gemiddelde kosten van een gezin per maand

Wat is het kindgebonden budget precies?

Het kindgebonden budget is een tegemoetkoming in de kosten voor je kinderen. Dit staat dus los van de kinderbijslag en kinderopvangtoeslag. Er zitten enkele voorwaarden aan het te krijgen:

  • Je krijgt kinderbijslag
  • Je hebt minstens 1 kind hebt onder de 18 jaar
  • Je vermogen en je inkomen zijn niet te hoog.

Voor pleeg- en stiefkinderen kun je ook kindgebonden budget krijgen. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van meerdere dingen, namelijk: of je een partner hebt, je inkomen en het aantal minderjarige kinderen dat je hebt én de leeftijd van die kinderen. Kortom: een vrij “vage” toeslag dus. En dan wordt hij ook nog eens niet altijd automatisch uitgekeerd! Krijg je geen kindgebonden budget en denk je er wel recht op te hebben? Maak hier een proefberekening om te zien of je ervoor in aanmerking komt.

Bron: Consumentenbond

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.