Of je nu alweer bijna een week de schoolbammetjes zit te smeren (Zuid), al dan niet reikhalzend uitkijkt naar aankomende maandag (Midden) of nog even vakantie hebt (Noord): die zes weken durende zomervakantie is voor – bijna- iedereen voorbij. En ieder jaar is het weer de vraag: was het te lang?
Lees verder onder de advertentie
Zes weken lang geen gehaaste ochtenden, geen lunchboxen om te vullen en geen eindeloze huiswerkdrama’s klinkt vooraf altijd lekker. Net als de eindeloze zomeravonden, herinneringen maken op de camping en eindeloos samen kroelen.
Lees verder onder de advertentie
In de praktijk is het vaak ook een uitdagende tijd. In week drie heb je alle speeltuinen in de buurt wel gezien, is de voorraad knutselspullen verdampt en vraag je je af hoe je in godsnaam die ene deadline gaat halen, zo zonder opvang en met 24/7 je kroost om je heen.
Volgens de gerenommeerde Britse onderzoeksgroep Nuffield Foundation is het voor kinderen, leerkrachten en misschien ook voor de ouders wel een goed idee de vakantie in te korten naar vier weken.
Een een kortere zomervakantie zou wonderen doen voor de leerprestaties en de mentale gezondheid van onze kinderen. Blijkbaar vergeten leerlingen na zes weken vakantie een groot deel van wat ze in het schooljaar ervoor hebben geleerd. Het idee is om die twee ‘overgebleven’ weken te verplaatsen naar de mei- en herfstvakantie. “Twee weken vrij in oktober en februari geeft leerlingen de broodnodige rust tijdens de drukste periodes van het jaar.”
Lees verder onder de advertentie
Wat zou jij willen?
Stel je voor: vier weken zomervakantie in ruil voor wat extra vrije tijd in het voorjaar en najaar. Zou dat jou goed uitkomen? Of geniet je juist van die lange zomerdagen met de kinderen om je heen?
Ruzie met je partner, het overkomt de beste. Of het nu gaat om een niet-opgeruimde sok, een ruzie om een vuilniszak of de thermostaat die op de verkeerde stand staat, kleine irritaties kunnen zomaar escaleren. Dat weet Valerie (26) als geen ander.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (7 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: hoe een zieke peuter zorgt voor het terugschieten in vaste rolpatronen.
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.
She’s baaaaack, zoals Selma Omari zelf zegt in de trailer van haar realityshow Selma; Op mijn manier. In het nieuwe seizoen volg je haar uitdagingen in het alleenstaande moederschap. “Ik vind het moeilijk, ik heb het onderschat.”
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Ties.Vajèn is […]