Loiza Lamers denkt aan kinderen: ‘Het is heel ingewikkeld’

22.10.2024 12:08
Beeld: Loiza Lamers

Model Loiza Lamers zou heel graag moeder worden, maar vindt dit heel ingewikkeld. Zo vertelde ze openhartig op NPO Radio 1.

Als transvrouw kan Loiza niet zelf een kindje dragen. “Mensen zeggen vaak: ach kinderen, er zijn zo veel opties. Maar vertel me maar eens wat die opties zijn op dit moment”, zei ze. “Want: adoptiestop, draagmoederschap is voor de wet heel ingewikkeld. Ga je een kind uit het buitenland halen? Amerika mag ook niet meer. Het is allemaal heel ingewikkeld.”

“Mensen zeggen vaak: ach kinderen, er zijn zo veel opties. Maar vertel me maar eens wat die opties zijn op dit moment”

Huisje, boompje, baby

Nu Loiza Lamers gaat trouwen met grote liefde Jelle, praat ze vaker over haar kinderwens. “Dat is voor ons een ontdekkingsreis waar we in terecht zullen komen.” In de toekomst hoopt ze een programma over het onderwerp te mogen maken. “Het is iets wat we snel vergeten en waar we heel makkelijk over denken, terwijl het een heel gecompliceerd onderwerp is.”

Eerder was het model al openhartig in 30 Minuten Rauw, de podcast van Ruud de Wild. Steeds meer vriendinnen rond Loiza zijn namelijk in verwachting. Ze voelt “heel veel geluk voor hen, maar ook een bepaald verdriet soms.” Ze vervolgt: “Ik wil het ook zo graag meemaken. Het baby’tje in mijn buik, dat van mij komt, dat kan gewoon niet”, zegt Loiza die transvrouw is. “Natuurlijk kan ik mama worden, maar niet op die manier. Dat vind ik jammer.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.