Schoolstart? Luizen! Daar hebben wij de gouden tip voor

20.08.2024 11:00
Beeld: Getty Images

We weten het allemaal, het schooljaar begint en met de nieuwe boeken en schriften komt ook het risico op luizen.

Helaas is 15 procent van de kinderen tussen 4 en 12 jaar elk jaar wel eens slachtoffer van deze mini-vijanden. En ja, hoewel het geen schande is om luizen te krijgen – ze hebben echt geen voorkeur voor schoon of vuil haar – is het wel een rotprobleem dat je liever vermijdt.

Lees ook – Erin geluisd: ‘Blijkbaar was luizenpluizer niet iets eenmaligs’

Mobiele luizen-detectie-eenheid

Daarom introduceert Licener, bekend om hun briljante anti-luis shampoo, de Licener Patrol. En geloof ons, deze bus is precies wat je nodig hebt om die vervelende luizen een halt toe te roepen. De Licencer Patrol is een coole bus omgetoverd tot een mobiele luizen-detectie-eenheid. Op 4 september rijdt de bus naar het Kindcentrum Muiderkring in Muiden om buurtbewoners en leerlingen gratis te controleren op luizen en, als dat nodig is, te behandelen.

Geen gedoe met kammen en vieze oliën – Licener’s anti-luis shampoo doet het allemaal in één behandeling van slechts 10 minuten. En omdat het op waterbasis is, blijft het haar fris en niet vet. Ideaal dus, zeker voor die drukke ochtenden als je kind weer naar school moet.

Lees ook – Samyra over hoofdluis: ‘Ik steek het dier gewoon genadeloos in de fik’

Goed nieuws

En hier komt het beste deel: de Licener Patrol gaat na Muiden verder op tour! Scholen door heel Nederland kunnen via deze link een verzoek indienen om deze geweldige bus ook bij hen op school te laten stoppen. Dit is je kans om je kind en hun klasgenootjes een luizen-vrije start te geven zonder de extra stress.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.