Het 11-jarige pleegmeisje uit Vlaardingen is door haar pleegouders gruwelijk mishandeld en vervolgens compleet in de steek gelaten door instanties die haar juist hadden moeten beschermen, meldt de Telegraaf. Dat blijkt uit onderzoek van de inspecties Gezondheidszorg en Jeugd en Justitie en Veiligheid.
Lees verder onder de advertentie
Het meisje raakte ernstig gewond door de mishandelingen en belandde in mei 2024 in het ziekenhuis. Ze liep hersenletsel en meerdere botbreuken op en lag lange tijd in coma. De gevolgen zijn hartverscheurend: ze kan niet meer zelfstandig zitten, lopen of staan. Ook praten lukt niet meer.
Pleegmeisje als huisslaaf
Het pleegmeisje werd destijds ondergebracht bij pleegouders, maar tijdens haar verblijf leefde het meisje geïsoleerd. Ze zou als huisslaaf zijn gebruikt en in haar slaapkamer zijn opgesloten in een zelfgemaakte kooi met stroomdraden, zo werd eerder gemeld. Ook kreeg ze nauwelijks te eten en te drinken.
Ondanks haar noodkreten en die van haar biologische moeder, buurtbewoners, school en zelfs de politie, zo schrijft de krant, hebben pleegzorgorganisatie Enver en jeugdbeschermingsorganisatie William Schrikker Stichting (WSS) deze signalen genegeerd. Sterker nog: op bewakingsbeelden is te zien hoe de pleegzorgbegeleider gezellig met pleegouders John en Daisy van den B. een biertje drinkt. Hij sprak over een ‘liefdevolle plek’.
Signalen genegeerd
De inspecties noemen de werkwijze van de verantwoordelijke instanties ‘onprofessioneel’. Wat de situatie nog schrijnender maakt, is dat de WSS in januari 2020 al een officiële waarschuwing kreeg, omdat kinderen die aan de zorg van de organisatie waren toevertrouwd niet veilig waren. Eerdere kinderen zouden bij dezelfde pleegouders ook mishandeld zijn, maar toch werden er weer kinderen bij ze geplaatst. Het falen van de instanties blijft niet zonder gevolgen: beide organisaties worden onder toezicht gesteld. Ook komt er een vervolgonderzoek naar het handelen van de medewerkers.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.