Je kent het wel: je wasmachine geeft aan dat hij over tien minuten klaar is, maar uiteindelijk draait hij na een half uur nog steeds. Best irritant, zeker als jij je plannen erop hebt aangepast. Maar hoe komt het eigenlijk dat de tijd op de wasmachine niet altijd klopt?
Lees verder onder de advertentie
Het kan te maken hebben met twee redenen: het gewicht van het wasgoed en de hoeveelheid wasmiddel.
Gewicht
In de wasmachine zit een gewichtssensor die uiteindelijk de tijd bepaalt hoelang de kleren gewassen worden. Dat ligt namelijk aan de belading. Als je lichte en zware kleding tegelijk wast, kan het voor de wasmachine lastig zijn om de daadwerkelijke tijd goed te berekenen. Het is daarom aangeraden om lichte en zware items apart van elkaar te wassen. Ook een tip: kies eerst het programma waarmee je wilt wassen, stop daarna pas de was in de machine. Op deze manier werkt de gewichtssensor het optimaalst. Ook de hoeveelheid wasgoed speelt mee. Advies: doe niet teveel kleding in de wasmachine.
Lees verder onder de advertentie
Wasmiddel
Als je wilt dat je wasgoed helemaal fris en fruitig wordt, doe je het liefst een goede scheut wasmiddel in de wasmachine. Maar als de tijd om is en de was schoon, kan het zijn dat er nog zeepresten in het water over zijn, waardoor de wasmachine nog een keer gaat spoelen. Dat maakt dat de aangegeven tijd toch nog langer wordt. De juiste hoeveelheid wasmiddel kun je vinden op de verpakking. Houd je je daaraan, dan hoeft de wasmachine niet langer te draaien dan nodig is. En dat scheelt jou weer tijd.
Bron: RTL NieuwsOntvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Je kind hoeft echt niet op zijn of haar vierde een businessplan te schrijven of knuffels te coachen met post-its op hun voorhoofd om later succesvol te worden.
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Influencer Vera Camilla deelt verdrietig nieuws: ze had een chemische zwangerschap. De positieve test was zo gewenst, nadat zij en partner Jeff in november een miskraam meemaakten.