In samenwerking met Kek Mama

De Onbeperkte Sportdag: Dé gratis ontdekkingstocht voor kids met een beperking

02.09.2024 10:13

Als ouder van een kind met een beperking weet je als geen ander hoe belangrijk het is om activiteiten te vinden die niet alleen leuk zijn, maar ook passen bij de unieke behoeften en talenten van je kind.

Het kan soms een uitdaging zijn om die speciale ervaringen te vinden, maar zet 6 oktober alvast in je agenda, want op die dag gebeurt hét. Je kunt je kind gratis aanmelden, samen met vriendjes en familie. Dat kan hier!

De Onbeperkte Sportdag

Op 6 oktober organiseert Toyota de Onbeperkte Sportdag, en geloof ons, dit is niet zomaar een dag. Het is dé kans voor kinderen met een beperking om samen met hun vriendjes, broertjes, zusjes en familie te ontdekken welke sport hen het meeste ligt. Ja, je leest het goed: ontdekken. Een dag vol beweging en plezier.

Bron: Toyota

Wat kun je verwachten?

Bij het Friendship Sports Centre in Amsterdam kun je van 10.00 tot 15.00 uur terecht om meer dan 20 verschillende sporten uit te proberen. Van voetbal en judo tot fitness en atletiek, en zelfs handbiken en racerunning. Je kind kan zich uitleven met streetdance, of meedoen aan (blinden)voetbal, goalbal en zitvolleybal. En vergeet de rolstoelsporten niet! Basketbal, hockey en tennis wachten op enthousiaste deelnemers. Met zoveel keuze is er voor elk kind een passende sport te vinden.

Het Friendship Sports Centre is helemaal ingericht voor kinderen met een beperking. Dat betekent dat alle sportvelden en -banen toegankelijk zijn, de kleedruimtes ruimer zijn en de sanitaire voorzieningen volledig zijn aangepast voor rolstoelgebruikers. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over praktische zaken; alles is geregeld om het voor iedereen zo gemakkelijk en leuk mogelijk te maken.

Bron: Toyota

Een feest voor iedereen

Je kunt de Onbeperkte Sportdag niet alleen vullen met sportieve activiteiten, maar ook met lekkernijen en gezellige activiteiten. Want we weten allemaal: van sporten krijg je honger. Er zijn hapjes en drankjes om de energie op peil te houden, en je kunt topsporters ontmoeten. De olympische en paralympische Toyota ambassadeurs zijn er ook, dus bereid je voor op een paar indrukwekkende meet & greets. Even bijkomen? We hebben ruimtes waar je je terug kunt trekken om even bij te komen. En voor de ouders zijn er stands van bedrijven die hulpmiddelen en sportmaterialen aanbieden en lezingen over alles wat met sport en beperking te maken heeft.

Aanmelden

Het beste nieuws? De toegang is helemaal gratis! Meld je eenvoudig aan via deze link en zorg ervoor dat jullie erbij zijn. Dit is een kans om te zien hoe sport de wereld van je kind kan verrijken, ongeacht hun beperking. En vriendjes en familie zijn meer dan welkom.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Toyota.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.