Geef jij je kind ook regelmatig een kopje thee? Een gezond alternatief om limonade, melk of water mee af te wisselen, toch? Misschien toch even heroverwegen of dit wel zo’n goed alternatief is. Uit nieuw onderzoek blijkt dat er veel microplastics vrijkomen als een theezakje in aanraking komt met heet water.
Lees verder onder de advertentie
Microplastics in thee
Na school de dag doornemen met koekjes en een kopje thee. Of je kind dit nu met jou, de oppas of opa en oma doet, het is een fijn ritueel. Maar misschien wil je de manier waarop je thee zet en geeft aan je kind binnenkort toch anders aanpakken. Uit onderzoek van de Canadese universiteit blijkt dat er grote hoeveelheden micro- en nanoplastics in je kopje thee terechtkomen, zodra het theezakje met heet water in aanraking komt.
Lees verder onder de advertentie
Het onderzoek
De onderzoekers van de McGill Universiteit testten vier soorten zakjes van verschillende theemerken. De polypropyleen, cellulose en nylon-6 microplastics geven veel meer microdeeltjes vrij dan van tevoren werd gedacht. De onderzoekers gebruikten nieuwe technieken om mircoplastics te meten en hierdoor zijn de resultaten nu verrassend hoger dan voorheen.
Onderzoeker Alba Garcia: “Met deze innovatieve aanpak hebben we de verontreinigende stoffen in detail gekarakteriseerd. Dit is een belangrijke opmaat voor verder onderzoek naar de mogelijke effecten van microplastics op de menselijke gezondheid.”
Lees verder onder de advertentie
Mis niks van Kek
Volg ons kanaal en lees als eerste nieuwe verhalen en columns
Thee zonder microplastics voor kinderen
Wat betekent dit nu? Moeten we onze kinderen geen thee meer geven? Als je microplastics compleet wilt vermijden kun je het beste verse theeblaadjes in een thee-ei geven. Dit komt niet alleen de smaak ten goede, maar zo vermijd je dus ook microplastics die door de theezakjes in het water komen.
Lees verder onder de advertentie
Overigens is nog niet bekend of microplastics schadelijk zijn voor het menselijk lichaam. Dat wil echter ook niet zeggen dat het nìet ongezond voor je is. We weten het gewoon nog niet op dit moment. Er loopt daarom volop onderzoek om dat verder te achterhalen. Om het zekere voor het onzekere te nemen kun je dus beter theedrinken met verse thee een thee ei.
Wil je weten hoeveel kopjes thee je kind per leeftijd mag drinken en welke theesmaken geschikt zijn? Je leest het in onderstaand artikel.
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Je zou denken dat de royals alles in huis hebben wat hun hartje begeert én nog een beetje meer. Maar wanneer Koningin Máxima terugblikt op haar tijd als kersverse moeder, doet ze een bijzondere onthulling.
Rachel Siwaletti, op Instagram beter bekend als interieur-influencer De Huismuts, deelt verdrietig nieuws: er zit niks anders op dan haar huis te verkopen. “Het is de plek waar we nog zoveel dromen hadden.”