Een wijntje op vrijdagavond terwijl je kinderen slapen, heerlijk. Maar wat als het niet jijzelf bent die drinkt, maar de oppas? Voor veel moeders is dat een absolute no-go.
Lees verder onder de advertentie
Uit recent onderzoek van nina.care onder 400 ouders blijkt namelijk dat ruim de helft hun oppas expliciet verbiedt alcohol te drinken tijdens het oppassen. Nog eens eenderde geeft aan het liever niet te hebben, maar legt geen officieel verbod op.
Lees verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de afbeelding.
Vooral moeders
Moeders blijken hierin veel strenger dan vaders: bijna tweederde van de moeders vindt een wijntje voor de oppas echt niet kunnen, terwijl minder dan de helft van de vaders hier hetzelfde over denkt. Sterker nog, één op de zes vaders zegt het helemaal geen probleem te vinden, zolang het met mate gebeurt.
Lees verder onder de advertentie
Opvallend is dat vooral jonge ouders strenger zijn op dit punt dan ouders van boven de 30 jaar. Zo vindt ruim 70 procent van de ouders tussen de 20 en 30 jaar alcoholgebruik tijdens het oppassen absoluut onacceptabel.
Daarnaast blijkt dat jonge ouders graag extra zekerheid willen bij het inhuren van een oppas. Zo is ruim 60 procent van de ouders onder de 30 jaar bereid meer te betalen voor iemand met een pedagogische achtergrond. Waarom? Omdat ze willen dat hij of zij het oppassen écht serieus neemt. “Het idee dat een oppas het oppassen echt als werk ziet, geeft deze ouders mogelijk een gerust gevoel’, aldus Jasmijn Kok van Nina.care. En daar past volgens deze ouders dus ook zéker geen glaasje wijn bij.
Lees verder onder de advertentie
Want laten we eerlijk zijn: je oppas vertrouw je jouw kinderen toe. Mocht er iets gebeuren, dan wil je natuurlijk dat diegene helder en alert reageert – en alcohol past simpelweg niet in dat plaatje. Ook niet met mate.
Kortom, moeders zijn duidelijk: gezelligheid is geen probleem, maar tijdens het oppassen hou je het toch écht bij een kopje thee.
Meer lezen? Elsa besloot de vrouw die op haar dochter zou passen te bespieden vanaf haar werk, via de babyfoon, en schrok zich rot van wat ze zag. Je leest het hier.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Je kind hoeft echt niet op zijn of haar vierde een businessplan te schrijven of knuffels te coachen met post-its op hun voorhoofd om later succesvol te worden.
Influencer Vera Camilla deelt verdrietig nieuws: ze had een chemische zwangerschap. De positieve test was zo gewenst, nadat zij en partner Jeff in november een miskraam meemaakten.
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.