De nieuwe quarantaineregels op basisscholen zijn duidelijk: bij drie besmette kinderen moet de hele klas naar huis. Maar is dit wel echt nodig? Ouders uiten massaal hun frustratie op social media.
Lees verder onder de advertentie
“Ja hoor, het is zo ver”, schrijft een vader op Twitter. “De derde besmetting in de klas van mijn zoontje is vastgesteld. De komende dagen moet de klas dus in quarantaine. Heel snel aanpassen svp dat beleid van klassen naar huis na 3 besmettingen. Dit is onhoudbaar.” Yoeri Albrecht, directeur debatcentrum De Balie in Amsterdam, snapt de boosheid van ouders. “De quarantainevoorschriften maken het voor gezinnen met kleine kinderen de facto onmogelijk om een normaal werkend bestaan te leiden”, meldt hij op social media.
Bestuursvoorzitter Harrie van de Ven van Optimus, de grootste scholenkoepel in de regio Noordoost-Brabant, vertelt aan RTL Nieuws dat deze week 5 van de 130 klassen naar huis gestuurd zijn. “Op dit moment is het nog te doen. Maar ik vind het nogal wat dat telkens 20 of meer leerlingen de dupe zijn van drie besmettingen.” Hij is bang dat er de komende tijd nog veel meer klassen naar huis gestuurd worden. “Als de veiligheid en gezondheid niet echt een gevaar vormen, dan ligt het voor de hand om die maatregel van drie leerlingen te versoepelen.”
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.