Kijkers vol lof over Pauline Wingelaar in Vier Handen Op Eén Buik: ‘Top mama’

25.09.2024 06:00
Kijkers vol lof over Gooische moeder Pauline Wingelaar in vier Handen Op Eén Buik Beeld: still uit Vier Handen Op Eén Buik

Esmee (19) uit Vier Handen Op Eén Buik verwacht haar eerste kindje, maar worstelt met alle veranderingen. Ze is doodsbang voor ziekenhuizen, haar relatie kent diepe dalen en ze mist haar oude lichaam. Gooische moeder Pauline Wingelaar staat haar met liefde bij.

Esmee en Bradley zijn pas een maand samen als Esmee zwanger raakt. Het leven van het jonge stel staat daarmee volledig op zijn kop. Hierdoor komt hun prille relatie onder druk te staan. Gooische moeder Pauline Wingelaar helpt haar bij alle uitdagingen. Zelf is ze moeder van Reinier (8), Diederik (6) en sterrenkindje Belle. ”Fouten maken mag en daarom lijkt het mij zo mooi om mijn ervaringen en adviezen te mogen delen met mijn tienermoeder.”

Lichamelijke veranderingen

De aanstaande moeder is dankbaar voor haar zwangerschap, maar worstelt met alle fysieke veranderingen. “Niet alleen mijn leven wordt anders, ook mijn lichaam is aan het veranderen. Ik zit de hele dag in mijn joggingsbroek, omdat ik niets meer pas en dat voelt gewoon niet als mijzelf. Ik kan niet wachten om weer spijkerbroeken te dragen, mijn nagels te laten doen en mijn bruine haren terug te verven naar mijn eigen blonde lokken.”

Tekst gaat verder onder de Instagrampost

Angst als obstakel

Naast haar veranderende lijf, is Esmee erg bang voor naalden en bloed. “Ik houd niet van de vibe van een ziekenhuis en val flauw als ik het ziekenhuis ruik”, vertelt Esmee aan Pauline. Haar angst lijkt een obstakel voor de bevalling, maar daar weet de Gooische moeder wel raadt mee. Ze neemt de hoogzwangere Esmee en aanstaande vader Bradley mee naar het Deventer Ziekenhuis en samen nemen ze een kijkje in een verloskamer. Door haar angst voor naalden ontwijkt Esmee liever de ruggenprik, maar na een korte uitleg over pijnbestrijding lijkt Esmee iets geruster.

Lees ook: Marit over bevalling: ‘De ruggenprik had niet alleen mij, maar ook mijn man verdoofd’

Tóch de ruggenprik

Middenin de nacht is het zover. Esmee probeert al een lange tijd de weeën op te vangen, maar na een check van de verloskundige wordt ze doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar wordt haar de ruggenprik aangeboden. Na een een voorspoedige bevalling van zeven uur wordt Shadely Nova geboren. “De ruggenprik bleek de enige optie. Ik keek er enorm tegenop, maar heb het uiteindelijk toch gedaan. Achteraf viel het best mee”, vertelt Esmee enkele weken later aan Pauline.

Maar Esmee heeft meer nieuws. Haar relatie kent te veel tegenslagen, waardoor vader Bradley zijn dochter al een tijd niet heeft gezien. Pauline probeert te bemiddelen tussen het jonge stel, maar dat blijkt tevergeefs.

Metamorfose van Mika

Een half jaar na de geboorte van Shadely ontmoeten Esmee en Pauline elkaar opnieuw in Amsterdam. Dit keer met de 28-jarige Christiaan aan Esmee haar zijde, haar nieuwe vriend. “We kenden elkaar al, maar via social media kwamen we weer in contact”, legt Esmee uit na de vragende blik van Pauline.

Kort staat Pauline stil bij alle gebeurtenissen in Esmee haar leven, maar komt dan met een verrassing: “Vlak voor je zwangerschap heb je je haar bruin geverfd en daar was je niet gelukkig mee. Daarom ga je vandaag terug naar blond”, roept Pauline enthousiast. Kapper Mika van Leeuwen, een van de beste vrienden van Pauline, geeft de kersverse mama een metamorfose en tovert haar weer terug naar een ‘donkerblonde glamourbabe‘.

‘Trots op mijn pupil’

Pauline is apetrots op de persoonlijke groei van ‘haar’ tienermoeder. “Esmee is veranderd van een meisje dat heel zenuwachtig was voor de bevalling, naar een rustige en zelfverzekerde moeder. Ik ben trots op d’r, op mijn pupil.”

Lof voor Pauline

De uitzending maakt veel los bij kijkers. Fans vallen vooral over de onverwachte breuk van Esmee en Bradley en hoe snel er een nieuwe vriend in beeld is. Maar de reacties stromen vooral binnen voor de bekende moeder, Pauline Wingelaar: “Echt mooi hoe je Esmee hebt geholpen, met wat je hebt gedaan en gezegd. Het leek echt of jij precies was wat zij nodig had”, aldus een volger van het programma. ”Wat een leuke moeder en super lieve begeleiding van Pauline”, wordt er gedeeld door een andere kijker onder de Instagrampost. ”Top mama!”

Vier Handen Op Eén Buik is iedere dinsdag te zien om 20.25 uur op NPO3. Aflevering gemist? Kijk ‘m hier terug.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.