Groot alarm in België: zoektocht naar ontvoerde premature baby

23.10.2024 11:07
baby couveuse Bron: Getty Images

Dit is zo’n verhaal waarbij je gelijk een brok in je keel krijgt. In België en nu ook in Nederland wordt iedereen opgeroepen om uit te kijken naar een baby die door zijn eigen ouders is ontvoerd uit een ziekenhuis in Frankrijk. 

De baby is nog maar 17 dagen oud, te vroeg geboren en heeft dringend medische zorg nodig. En nu is kleine Santiago spoorloos…

Wat is er gebeurd?

Op maandagavond tussen 23.00 en 23.30 uur namen de ouders hun kleintje mee uit het ziekenhuis. De kleine jongen is op 5 oktober twee maanden te vroeg geboren en lag op de neonatologie-afdeling. Volgens de Franse media hadden de ouders een tas bij zich toen ze het ziekenhuis verlieten. Het vermoeden is dat de baby hierin is meegenomen. Een verpleegkundige ontdekte al snel dat de baby uit de couveuse was verdwenen en sloeg direct alarm. De situatie is ontzettend zorgelijk, want zonder medische hulp kan het jongetje naar schatting na 12 uur al in levensgevaar komen.

Lees ook: ‘Mijn ex ontvoerdde mijn dochter en loog tegen de rechters dat ik haar mishandelde’

Wees alert op een donkerblauwe Audi met Frans kenteken

Dinsdag sloegen de Franse autoriteiten groot alarm. De ouders van Santiago zijn bekend bij de politie, vanwege problematiek rondom hun drugsverslaving. Ze vermoeden dat de ouders, een 23-jarige man en een 25-jarige vrouw, met hun baby richting België zijn gevlucht. Daarom roept ook België nu op om alert te zijn. Via digitale borden langs de snelwegen vragen ze iedereen uit te kijken naar een donkerblauwe Audi met een Frans kenteken GR-956-ZV. De baby zelf is blond en droeg een witte, fluwelen pyjama.

Heb je iets gezien of weet je meer? Dan vragen de autoriteiten dringend om meteen de politie in te schakelen. Laten we hopen dat dit kleine kereltje snel veilig en wel gevonden wordt en terug kan naar het ziekenhuis waar hij de zorg kan krijgen die hij zo hard nodig heeft.

Bron: Nu.nl & HLN.be

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.