In dit restaurant zijn ouders met baby’s en peuters niet toegestaan

05.08.2024 14:16
uit eten Bron: Pexels

Lekker uit eten met je kroost? Bij Mossels & Meer in het Zeeuwse Oostkapelle ben je na 17.30 uur niet meer welkom.

Niet veilig

Eigenaren Mariska en Jac Uytdewilligen zagen hoe ouders soms moeite hadden om hun (vaak vermoeide) kinderen in bedwang te houden. Die kleintjes renden vaak tussen de tafels door en zorgden voor de nodige problemen. “Het is hier altijd druk,” legt Mariska uit aan Hart van Nederland. “Onze medewerkers lopen met dienbladen vol glaswerk en mosselpannen… Het was gewoon niet veilig.”

Jac vult aan: “We merkten dat het steeds vaker misging. Heel kleine kinderen – baby’s, peuters, tot een jaar of vier, vijf – waren laat op de avond moe en werden jengelig. We zeiden vaak tegen elkaar: “Die zouden eigenlijk al in bed moeten liggen.’”

Lees ook – Zo vaak gaat een gemiddeld gezin uit eten per jaar

Zonder rondrennende kleintjes

En dus, vanaf 17.30 uur sluiten ze de deuren voor ouders met baby’s en peuters. Kom je voor half zes binnen, dan mag je blijven zitten zolang je wilt, maar de praktijk leert dat de meeste ouders op tijd vertrekken. De gasten die later op de avond arriveren, kunnen genieten van een rustig restaurant zonder rondrennende kleintjes.

De reacties van de gasten zijn gemengd, maar Jac geniet enorm van de kalmere avonden. “Het is heerlijk,” zegt hij voor de camera van Hart van Nederland. “Je werkt in een heel andere sfeer. Minder stress, minder irritaties.”

Deze restaurants zijn wel helemaal ingesteld op de allerkleinsten.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.