Deze oma geeft haar kleinkinderen geen cadeaus (en gaat viral op TikTok)

19.09.2024 15:00
_verjaardagscadeaus_voor_peuters_onder_10_euro

‘Ik heb zoveel veel Lego en plastic Barbie-schoentjes weggegooid zien worden bij mijn eigen kinderen dat ik besloot om het bij mijn kleinkinderen anders te doen’, aldus de 50-jarige oma Tammie Kelton op TikTok. Nadat ze de TikTok online had geplaatst ontketende er een enorme discussie onder de video en ging de TikTok viral.

Waar gaat alle ophef over? Nou je hebt dus twee teams op internet. Team geen-cadeaus-kopen-is-gierig, narcistisch en je ontneemt je kleinkinderen hun plezier. En je hebt team ervaringen-zijn-beter en geld beleggen voor je kleinkinderen daar hebben ze veel meer aan. Welk team ben jij?

Geen cadeaus met verjaardagen of kerst

Laten we eerst Tammie nog even aan het woord laten. Waarom geeft Tammie haar kleinkinderen geen cadeaus? De 50-jarige oma legt uit: ‘Ik hou er van om ze cadeaus te zien openen, het zijn alleen niet mijn cadeaus. Het cadeau dat ze van mij krijgen, komt wanneer ze volwassen zijn. Ze ontvangen dan een bedrag om hun studie mee te bekostigen, een huis te kunnen kopen of hun eigen pensioenplan mee te kunnen beginnen.’

Liever ervaringen dan cadeaus

In plaats van cadeaus te geven op hun verjaardag en met kerst stort de Amerikaanse oma elke week tien dollar in een investeringsfonds. Als ze achttien zijn zal daar waarschijnlijk 10.000 dollar op staan. Een mooi bedrag lijkt ons zo.

Maar voor de rest geeft ze vooral quality time aan haar kleinkinderen door ze van school op te halen, naar sportwedstrijden te gaan, logeerpartijtjes te organiseren of samen een ijsje met ze te halen. Het gaat bij haar om de ervaringen in plaats van de grote cadeaus.

‘Je haat je kleinkinderen’

Onder de TikTok is een flinke discussie losgebarsten. De reacties lopen uiteen van: ‘Dus je haat je kleinkinderen, cool.’ Tot aan enthousiaste reacties als: ‘Mijn schoonmoeder gaf geen cadeaus, mijn kinderen kregen veel, maar wat ze wel deed, was dat ze ze trakteerde op ervaringen? Als alleenstaande moeder waardeer ik het omdat ik het niet kon betalen. Ze hebben geweldige herinneringen aan hun oma.’

@tammie_time_ I don’t spend money on things that they will throw away. I would rather spend money on experiences and their future.#grandchildren #fypシ゚viral #fypage #fy #fyppppppppppppppppppppppp #fyp #teamworktrend ♬ original sound – tammie_time_

Wij zijn wel benieuwd: zijn jullie team Tammie Kelton of vind je cadeaus op de verjaardag van je kind of met kerst er wel bij horen?

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.