Een vriendin geeft je een compliment over die te gekke jas en jouw automatische reactie is: “Thanks! Gescoord voor 20 euro bij…” Je bent absoluut niet de enige!
Lees verder onder de advertentie
Wanneer we een compliment ontvangen over onze nieuwe kleding, heeft meer dan de helft (54 procent) er geen moeite mee om spontaan te delen dat het kledingstuk voor een zacht prijsje is gescoord. Slechts drie procent van de Nederlanders voelt zich niet trots wanneer ze ergens een voordeeltje hebben weten te behalen.
Lees verder onder de advertentie
Slimme trucs
Nederlanders blijken meesters in het uitbuiten van slimme trucs om het meeste uit het leven te halen, zoals onthuld wordt in het jaarlijkse ‘Waarom-duur-doen-onderzoek’ van Simyo. Met een knipoog naar onze zuinige instelling toont het onderzoek aan dat bijna iedereen (92 procent) er plezier in heeft om zoveel mogelijk te besparen.
Nederlanders gaan ver om dat voordeeltje binnen te halen. Ongeveer 46 procent neemt zonder enige aarzeling hun eigen eten en drinken mee naar de bioscoop, 69 procent neemt shampoo mee uit hotelkamers, en maar liefst 75 procent struint regelmatig naar promotiecodes voordat ze online hun portemonnee tevoorschijn halen.
Maar we stoppen niet bij simpele trucs – we zijn ware creatievelingen als het aankomt op voordelig leven. Meer dan de helft (51 procent ) deelt streamingdienst-abonnementen en 58 procent heeft weleens een potloodje van IKEA meegegrist. Ja, je leest het goed, een potloodje. Het lijkt erop dat we echt tot het uiterste gaan om die centen te laten rollen.
Lees verder onder de advertentie
In onze zoektocht naar koopjes gaan we soms wel heel ver. Een kwart van ons heeft weleens extra e-mailadressen aangemaakt om telkens van een aanbieding gebruik te kunnen maken, 50 procent schrijft zich tijdelijk in voor nieuwsbrieven om een kortingscode te scoren (en schrijft zich daarna meteen weer uit), en 45 procent heeft weleens een gratis proefperiode gebruikt, wetende dat ze het betaalde abonnement nooit zouden nemen.
Gevraagd naar waar we als eerste op zouden besparen, staat ‘uit eten gaan’ nu bovenaan, terwijl vorig jaar abonnementen op kranten en magazines nog de eerste plek bezetten. In de horeca betalen we liever niet voor water, en sommigen van ons maken zelfs gratis gebruik van het toilet in een restaurant waar ze verder niets consumeren.
De top 10 waarop Nederlands besparen:
Lees verder onder de advertentie
Uiteten gaan
Abonnementen op kranten en magazines
Vakantie
Online streamingdiensten
Overige uitjes
Abonnement op de sportclub/school
Winkelen (voor kleding, gadgets, etc.)
Aanschaf/onderhoud elektronica
Verwarming en elektriciteitsgebruik
Dagelijkse boodschappen
In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.