Moeders met deze vijf sterrenbeelden zijn echte helikopterouders

19.10.2024 13:00
sterrenbeeld

Ben jij een moeder die het liefst álles in de gaten houdt? Locatie-trackers aan de rugzak, camerababyfoon boven de wieg, en altijd Find my Friends aan? Niks mis met een beetje veiligheid natuurlijk, maar sommige sterrenbeelden nemen dit iets serieuzer dan anderen. Check hier welke sterrenbeelden een echte helikoptermoeder zijn.

Kreeft (21 juni – 22 juli)
Deze moeder kan haar innerlijke ‘moedergans-gevoel’ gewoon niet uitschakelen. Ze bedoelt het goed, maar het liefst zou ze haar kroost in een bubbel stoppen (letterlijk en figuurlijk). Heb je een camerababyfoon? Kreeft is de moeder die er drie heeft geïnstalleerd, voor elke hoek van de wieg. Locatie-trackers en “Find my Friends”? Kreeft had die apps al gedownload toen ze nog zwanger was. Ze wil gewoon zeker weten dat alles goed gaat, zelfs als haar kind alleen maar even de straat oversteekt. Het is moeilijk om los te laten als je hart op pootjes door de wereld loopt.

Maagd (23 augustus – 22 september)
Voor Maagd moet alles volgens het boekje gaan. En dat boekje, dat heeft ze zelf geschreven. Deze perfectionistische moeder weet precies wanneer haar kind wat eet, hoe laat het speelt, en op welke minuut het moet plassen. Als het even kan, is dat hele proces ook nauwkeurig gelogd in een app. Ze zou het liefst zelf een routeplanner zijn: geen omwegen, geen risico’s. Als haar kind ooit zelfstandig naar school gaat, is Maagd al lang voor die tijd aan de slag gegaan met een proefrit (of tien).

Schorpioen (23 oktober – 21 november)
Schorpioen-moeders hebben een radar die verder reikt dan de gemiddelde ouder. Ze willen altijd net dat stapje voor zijn op mogelijke problemen, of dat nu een boze leraar is, een nieuwe vriendengroep, of een mysterieus WhatsApp-bericht. Zo’n locatie-tracker is voor hen niet alleen een optie, maar een levensbehoefte. En geloof ons, als je kind te lang stil staat op de kaart, weet Schorpioen precies waarom. Ze houdt haar ogen op elk detail en weet meer van haar kind dan dat kind van zichzelf.

Steenbok (22 december – 19 januari)
Steenbok is niet de meest emotionele van de sterrenbeelden, maar wél de meest verantwoordelijke. Deze moeder heeft alles onder controle, van de wieg tot aan de studiekeuze. Haar kinderen zijn haar belangrijkste project en ze houdt alles strak in de gaten. Die locatie-tracker en dat mobieltje? Simpelweg noodzakelijk om het plan niet te laten ontsporen. Steenbok heeft geen tijd voor verrassingen – ze heeft de universiteit van haar kind al uitgezocht toen het nog met een speen in de mond zat.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)
Leeuw-moeders zijn de koningin van hun gezin en niets gaat buiten hun blikveld om. Als er een mogelijkheid is om alles onder controle te houden, dan grijpt Leeuw die kans met beide handen aan. Babyfoon met camera, locatie-tracker, én een telefoon vol apps om hun kroost te volgen: ze hebben het allemaal. Niet omdat ze niet vertrouwen op de zelfstandigheid van hun kinderen, maar omdat… nou ja, controle voelt gewoon goed.

Lees ook: kinderen met deze sterrenbeelden zijn het braafst

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.