Het allerfijnste is om samen met je baby in je eigen huis te kunnen zijn. Voor ouders van te vroeg geboren baby’s is dat vaak niet de realiteit, hun baby moet vaak een tijd in het ziekenhuis blijven. Maar dankzij de slimme app BabyThuis van het OLVG kunnen te vroeg geboren baby’s nu veel eerder naar huis.
Lees verder onder de advertentie
Zo kunnen ouders én baby’s sneller genieten van hun vertrouwde omgeving. Want hoe lief de verloskundigen ook zijn, baby’s groeien nu eenmaal het beste thuis, bij papa en mama, omringd door liefde en knuffels.
Lees verder onder de advertentie
Ziekenhuiszorg, maar dan thuis
Als je kindje te vroeg geboren is, moet het vaak langer in het ziekenhuis blijven. Verre van ideaal, zeker als je soms op en neer moet reizen of je baby in een ziekenhuis verder weg ligt door personeelstekort. Stressvol? Absoluut. Maar hier komt BabyThuis om de hoek kijken. Deze innovatieve app zorgt ervoor dat de zorg voor jullie baby’tje zich naar jullie eigen woonkamer verplaatst.
Hoe werkt het? Simpel: als je kleintje naar huis mag, voer je zelf de dagelijkse metingen uit, zoals gewicht, temperatuur en hoeveel je baby drinkt. Die gegevens vul je in de app in. De artsen en verpleegkundigen van het OLVG kijken op afstand mee en houden alles goed in de gaten. Uiteraard is er regelmatig telefonisch contact om alles door te spreken. Zo blijft je baby in goede handen, maar wel in jullie eigen cocon.
Voor wie is BabyThuis?
De app is niet voor alle situaties en condities van te vroeg geboren baby’s geschikt, maar voor veel gezinnen biedt het een uitkomst. Denk aan iets te vroeg geboren baby’s of baby’s met een laag geboortegewicht. Ook als je kindje geelzucht heeft en fototherapie nodig heeft, kan dat gewoon thuis. Zelfs baby’s die antibiotica krijgen, hoeven niet meer per se in het ziekenhuis te blijven. Wel blijven ze onder supervisie van een arts, dus je kan met al je zorgen meteen terecht. Hoe fijn is dat?
Lees verder onder de advertentie
Met BabyThuis zorgt het OLVG dus voor minder (langdurige) ziekenhuisopnames en minder stress voor ouders en de baby zelf. Én meer tijd samen als gezin. Win-win!
De zorg voor te vroeg geboren baby’s wordt steeds slimmer. Zo wordt er dankzij een flinke donatie van vijf miljoen euro gewerkt aan een innovatieve mat vol sensoren. Dit dunne matje gaat helpen om extreem premature baby’s – sommige wegen maar 500 gram – nóg beter te monitoren. Dit is vooral belangrijk omdat hun organen vaak nog onderontwikkeld zijn. Slimme technologie zoals deze maakt het mogelijk om de zorg steeds verder te verbeteren.
Lees verder onder de advertentie
Met oplossingen als BabyThuis en andere innovaties krijgt elk kindje de beste start, in een huiselijke omgeving vol warmte, liefde en de vertrouwde gezichten van papa en mama.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.