Dit vinden wij vrouwen het meest stressvol aan op vakantie gaan

01.08.2024 10:00

Lekker chillen in de zon, een boek lezen op het strand, lokale markten afstruinen en een ijsje eten met het hele gezin. Op vakantie gaan geeft het ultieme zomergevoel, maar helaas komt er ook een hoop stress bij kijken.

Inpakstress

Het inpakken voor een vakantie kan behoorlijk stressvol zijn. Uit een onderzoek van reisplatform 27vakantiedagen.nl onder 1.072 volwassenen, uitgevoerd door Panelwizard, blijkt dat maar liefst 27 procent van de Nederlanders dit als een stressvolle bezigheid ervaart. Bij een zesde van de ondervraagden leidde dit zelfs tot ruzie over de hoeveelheid meegenomen koffers.

Vooral vrouwen ervaren inpakstress. Een derde van hen ziet hier tegenop, tegenover 19 procent van de mannen. Grappig genoeg zijn het de mannen (20 procent) die vaker ruzie maken over het inpakken dan vrouwen (15 procent).

Lees ook – Op vakantie met kinderen? 10 tips voor het inpakken van je koffer

Te veel mee op reis

Veel mensen pakken te enthousiast in, vooral vrouwen. Uit het onderzoek blijkt dat 88 procent van de vrouwen weleens spullen of kleding heeft meegenomen die uiteindelijk ongebruikt mee terugging naar huis. Bij mannen is dit iets lager, namelijk 84 procent.

Johannes Keuning, oprichter van 27vakantiedagen.nl, geeft een gouden tip: “Laat de stress van het inpakken je vakantie niet al – voordat deze begonnen is – onder hoogspanning zetten. Focus je op het noodzakelijke: reisdocumenten, geld, eventuele medicijnen en wat kleren. Mocht je iets vergeten zijn, dan kun je het altijd nog op je bestemming kopen.”

Lees ook – Marjolein: ‘Moest een knuffelbeest nu echt onze vakantie verpesten?’

Inpaktips

“Alles wat je in je koffer stopt, moet ook weer mee terug,” zegt Johannes. “Het is slim om extra ruimte over te laten voor souvenirs en cadeautjes voor familie en vrienden. Het is echt geen ramp om een dag langer hetzelfde shirt te dragen, in plaats van spullen te moeten weggooien of achterlaten vanwege een overvolle koffer. En vergeet niet, ook in het buitenland hebben ze wasmachines. Bijna elk hotel of elke camping heeft er wel een.”

Met deze tips in je achterhoofd wordt het inpakken een stuk makkelijker en kun je met een gerust hart genieten van je welverdiende vakantie!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.