Een opblaasbare nekring voor je baby in het (zwem)bad: veel ouders zwichten voor dit geinige hebbeding. Maar een Ierse dokter deelt een belangrijke waarschuwing: ze smeekt alle mama’s en papa’s om dit product niet te kopen.
Lees verder onder de advertentie
Dr Niamh Lynch hoopt dat ouders nooit meer een opblaasbare nekring voor hun baby kopen, hoe schattig het er ook uitziet. “Er zijn doden en gewonden gevallen.”
Waarschuwing
Het ziet er op het eerste gezicht onschuldig uit: je blaast de nekring op, bevestigt hem om de nek van je baby en hij of zij dobbert er lekker op los in bad of het zwembad. Maar niets is minder waar volgens Lynch. “Een van de grootste problemen is ouders die afgeleid raken”, legt ze uit. Je moet er te allen tijden bij blijven om gevaarlijke situaties te voorkomen. Dat gebeurt volgens haar in de praktijk niet genoeg. Maar zelfs dan blijft het een risico. Ook als de ring niet genoeg is opgeblazen, begint te lekken of glad wordt door zeep, bestaat de kans dat een baby onderwater glipt.
Lees verder onder de advertentie
Enorme druk
Ook benadrukt ze in haar waarschuwing dat onjuist gebruik slecht is voor het lichaam van baby’s. “Er wordt dan enorme druk op hun nek gelegd”, zegt ze. “Neck Floaties worden door iedereen in de gezondheidszorg afgeraden. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat ze ook maar enig nut hebben.”
In Amerika zitten ze er bovenop. De Consumer Product Safety Commission (CPSC), een Amerikaanse overheidsinstantie die consumenten beschermt tegen gevaarlijke producten, heeft de afgelopen drie jaar 85 meldingen gehad van baby’s die door de ring heen gleden. Ze overwegen nu strengere regels.
Lees verder onder de advertentie
Floaten in de babyspa
Ook in de populaire babyspa’s krijgen jonge kindjes een ring om hun nek. Deze zijn niet opblaasbaar, maar van schuim. Ook deze nekringen kun je voor thuis kopen, maar ook dat wordt niet aangeraden. Sarita van Newborn Spa legde drie jaar gelden al aan Nu.nl uit dat dit niet hetzelfde is als floaten in een (goedgekeurde!) babyspa. “Baden thuis zijn meestal te ondiep. Dan worden de kindjes in posities gedwongen en dat legt druk op de nekwervels”, legde ze uit. “Twee weken na de geboorte is een baby eigenlijk al te groot voor floaten in een thuisbad.”
Lees verder onder de advertentie
Conclusie: laat de nekring, opblaasbaar of niet, voor thuis lekker achterwege. Samen met je baby in bad is net zo gezellig!
Bron: Motherly, Rollercoaster, Nu.nl
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Zodra je als moeder denkt dat je alles onder controle hebt, gaat het mis. Het overkwam ook de 32-jarige Fien. Ze maakte een gigantische smakkerd met de fiets, haar peuter én haar baby. Maar dat was volgens haar nog niet eens het ergste, want wat er daarna gebeurde zorgde voor nóg meer frustratie.
Sommige kinderen zijn zó aan hun moeder gehecht dat je bijna zou denken dat er een onzichtbaar touwtje tussen hen in zit. Heb jij zo’n moederskindje? Astrologen beweren dat dit te maken kan hebben met het sterrenbeeld van je kind.
Kleine financiële misverstanden kunnen onverwacht grote gevolgen hebben voor persoonlijke relaties. Zo betekende een Tikkie van 7,50 euro het einde van een vriendschap voor Elanor.
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Je zou denken dat de royals alles in huis hebben wat hun hartje begeert én nog een beetje meer. Maar wanneer Koningin Máxima terugblikt op haar tijd als kersverse moeder, doet ze een bijzondere onthulling.
Rachel Siwaletti, op Instagram beter bekend als interieur-influencer De Huismuts, deelt verdrietig nieuws: er zit niks anders op dan haar huis te verkopen. “Het is de plek waar we nog zoveel dromen hadden.”