Een opblaasbare nekring voor je baby in het (zwem)bad: veel ouders zwichten voor dit geinige hebbeding. Maar een Ierse dokter deelt een belangrijke waarschuwing: ze smeekt alle mama’s en papa’s om dit product niet te kopen.
Lees verder onder de advertentie
Dr Niamh Lynch hoopt dat ouders nooit meer een opblaasbare nekring voor hun baby kopen, hoe schattig het er ook uitziet. “Er zijn doden en gewonden gevallen.”
Waarschuwing
Het ziet er op het eerste gezicht onschuldig uit: je blaast de nekring op, bevestigt hem om de nek van je baby en hij of zij dobbert er lekker op los in bad of het zwembad. Maar niets is minder waar volgens Lynch. “Een van de grootste problemen is ouders die afgeleid raken”, legt ze uit. Je moet er te allen tijden bij blijven om gevaarlijke situaties te voorkomen. Dat gebeurt volgens haar in de praktijk niet genoeg. Maar zelfs dan blijft het een risico. Ook als de ring niet genoeg is opgeblazen, begint te lekken of glad wordt door zeep, bestaat de kans dat een baby onderwater glipt.
Lees verder onder de advertentie
Enorme druk
Ook benadrukt ze in haar waarschuwing dat onjuist gebruik slecht is voor het lichaam van baby’s. “Er wordt dan enorme druk op hun nek gelegd”, zegt ze. “Neck Floaties worden door iedereen in de gezondheidszorg afgeraden. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat ze ook maar enig nut hebben.”
In Amerika zitten ze er bovenop. De Consumer Product Safety Commission (CPSC), een Amerikaanse overheidsinstantie die consumenten beschermt tegen gevaarlijke producten, heeft de afgelopen drie jaar 85 meldingen gehad van baby’s die door de ring heen gleden. Ze overwegen nu strengere regels.
Lees verder onder de advertentie
Floaten in de babyspa
Ook in de populaire babyspa’s krijgen jonge kindjes een ring om hun nek. Deze zijn niet opblaasbaar, maar van schuim. Ook deze nekringen kun je voor thuis kopen, maar ook dat wordt niet aangeraden. Sarita van Newborn Spa legde drie jaar gelden al aan Nu.nl uit dat dit niet hetzelfde is als floaten in een (goedgekeurde!) babyspa. “Baden thuis zijn meestal te ondiep. Dan worden de kindjes in posities gedwongen en dat legt druk op de nekwervels”, legde ze uit. “Twee weken na de geboorte is een baby eigenlijk al te groot voor floaten in een thuisbad.”
Lees verder onder de advertentie
Conclusie: laat de nekring, opblaasbaar of niet, voor thuis lekker achterwege. Samen met je baby in bad is net zo gezellig!
Bron: Motherly, Rollercoaster, Nu.nl
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Dat de band tussen moeder en zoon uniek is, is geen geheim. Er zijn moeders die niet alleen alle voetbalwedstrijden uit hun hoofd kennen, maar ook aanvoelen wanneer zoonlief met liefdesverdriet rondloopt. En dat is gelinkt aan deze sterrenbeelden.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Dat er bij kinderen krijgen een hoop extra kosten komen kijken, geldt niet alleen voor de ouders. Ook opa’s en oma’s tasten dieper in de buidel. Dat blijkt uit onderzoek van The Senior List.
Andrea (37), moeder van Rick (8) en Koen (5), scheidde een jaar geleden van jeugdliefde Faas (40). Maar als single moeder kreeg ze hulp uit onverwachte hoek: haar ex-schoonmoeder.
Edson da Graça is al jaren niet meer weg te denken als tv-presentator. Een carrière in de schijnwerpers waar hij al langere tijd van droomde, maar waar zijn Maud hem het laatste duwtje in gaf. Een dubbelinterview.