Water met een smaakje kennen we, bruisend water ook. Maar water met een geurtje? Da’s nieuw. Als ouder van schoolgaande kinderen heb je ‘m misschien al voorbij zien komen: de waterfles met geurpod. Zo niet: we praten je bij over deze hype.
Lees verder onder de advertentie
En we geven antwoord op de vraag: is het wel gezond?
Waterfles met geurpod
In veel klaslokalen duikt-ie op: de Air Up, een waterfles met daarop een geurpod. We horen je denken: wat is dát nou weer? Het werkt als volgt. Op het mondstuk van de herbruikbare fles druk je een geurpod die – de naam zegt het al – een bepaald geuraroma afgeeft, zoals kers, citroen of cola. Met andere woorden: je drinkt water, maar proeft watermeloen of perzik. Dat komt doordat onze smaakbeleving niet alleen is gebaseerd op de vijf smaken, waaronder zoet en zout, maar ook op geur. “Als je kauwt of slikt komen vluchtige moleculen vrij uit je eten of drinken”, vertelt Sanne Boesveldt, universitair hoofddocent sensoriek en eetgedrag, tegen Het Parool. Deze moleculen gaan via de achterkant van je keel naar je neus. “Daar hechten ze zich aan geurreceptoren, waardoor je geur waarneemt.”
Zo’n waterfles met geurpod is enorm handig voor kinderen (en volwassenen) die niet zo graag ‘gewoon’ water drinken. De verschillende geuraroma’s uit vruchten, planten en kruiden maken het drankje een stuk spannender. Goed idee, dus. Maar is het ook gezond? Volgens Boesveldt wel. “Er zitten geen suikers in die slecht zijn voor je gezondheid of gebit”, vertelt ze. “Zo’n geurpod geeft vooral meer keuzemogelijkheden, bijvoorbeeld voor mensen die water niet lekker of saai vinden – en dat zijn er best veel – terwijl dat de gezondste optie is.” Goed om te weten: een starterskit van Air Up kost € 34,95 en bevat twee pods. Eén pod (vanaf € 5,95 voor drie stuks) is goed voor vijf liter water. Je ziet ‘m hieronder.
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Dionne heeft een heel lieve schoonmoeder. Goed, ze is wat aanwezig en ze trekt het liefst haar eigen plan, ook als je je grenzen aan hebt gegeven, maar hey, de kinderen zijn dol op haar en het kan echt slechter.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
Iedere ouder maakt weleens een fout, maar sommige momenten blijven je voor altijd achtervolgen. Wat begon als een onschuldige speelsessie in het park, veranderde voor Sandra in een schuldgevoel dat ze al 14 jaar met zich meedraagt.
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.
We kennen het allemaal: boodschappen doen en telkens weer schrikken bij de kassa. Maar bij Vianna thuis is het elke week een financiële horrorfilm. Haar man en zoon hebben namelijk geen grenzen als het gaat om geld uitgeven aan proteïne snacks.