Het Sinterklaasjournaal maakt de tongen los. Ouders uiten hun ongenoegen over een ‘horrorscène’ dat paniek heeft veroorzaakt bij kinderen.
Lees verder onder de advertentie
Het is ieder jaar weer spannend in Het Sinterklaasjournaal: kan pakjesavond wel doorgaan? Ook dit jaar zag het er niet rooskleurig uit. Het ging niet goed met Sinterklaas, die iedere aflevering zieker werd. Er werd zelfs even gesuggereerd dat hij het loodje zou leggen. Begin deze week gingen de makers volgens veel ouders toch echt een stap te ver.
Lees verder onder de advertentie
Gillende pieten
In de aflevering van Het Sinterklaasjournaal maandagavond wordt Sinterklaas door een ambulance met gierende banden naar het ziekenhuis afgevoerd. De pieten horen de arts zeggen “dat er iets af moet”, waarna ze er een zaag bij pakt. Heftige geluiden, gillende pieten en een flinke cliffhanger zorgden voor gespannen kinderen thuis.
Op social media ging het na de aflevering los. Woedende ouders die de verhaallijn toch echt te ver vinden gaan, lieten van zich horen. “Mag er een kijkwijzer bij?” vraagt een moeder op X. “Kind (bijna 3 jaar) gisteren al van slag door Sinterklaas in de ambulance. Vandaag horrorscène in het ziekenhuis.”
Lees verder onder de advertentie
Een woordvoerder van de NTR, die het Sinterklaasjournaal maakt, laat weten dat er inderdaad reacties zijn gekomen. “Er zijn mensen die vinden dat we het te spannend maken voor hun kind”, laat hij weten aan de Volkskrant. Alle feedback wordt serieus genomen. “Dat proberen we ook te laten zien in onze antwoorden.”
Goed nieuws
Gisteravond was er gelukkig goed nieuws. Sinterklaas had slechts zijn been gebroken. Na de belofte dat hij nooit meer zonder zijn staf zal lopen, mocht hij van de dokter weer terug naar zijn pieten. En met de woorden “Ik laat de kinderen in Nederland toch niet in de steek!” kan iedereen weer opgelucht ademhalen.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.