Op zonvakantie? Hier betaal je het minst voor een etentje in Europa

18.07.2024 12:21

Op zonvakantie? Van cultuur snuiven tot zwemmen in de zee en natuurlijk heerlijk eten! Ontdek waar je het meest en minst betaalt voor een etentje in Europa.

Als je dit jaar de Alpen trotseert en naar Zwitserland gaat, weet je al: het is geen budgetbestemming. Uit eten gaan kan er flink in de papieren lopen, zo blijkt uit ons speurneuswerk. Maar als je naar de Balkan reist, heb je meer geluk: daar kun je samen smikkelen van een diner voor slechts 30 euro. Benieuwd wat een etentje elders kost, zoals in het zonovergoten Italië of het levendige Spanje? Wij hebben alle prijzen voor je op een rij gezet.

Lees ook – De 10 goedkoopste vakantiebestemmingen om een auto te huren

De voordeligste optie

Noord-Macedonië steekt er met kop en schouders bovenuit als voordeligste optie. Na Zwitserland volgen Denemarken en Noorwegen als Europese landen waar een driegangenmenu het duurst is. In Denemarken leg je zo’n 100 euro neer voor twee personen, terwijl het in Noorwegen bijna 90 euro kost. In de Balkan zijn de prijzen het meest budgetvriendelijk: in Noord-Macedonië betaal je gemiddeld slechts 24,33 euro voor twee driegangendiners, in Bosnië 25,55 euro en in Wit-Rusland 28,21 euro voor een uitgebreide maaltijd in een middelmatig restaurant.

Lees – Deze 14 vakantiebestemmingen in Europa zijn geweldig met kinderen

Populaire vakantielanden

In populaire vakantielanden als Frankrijk, Italië en Spanje variëren de prijzen: van gemiddeld 15 euro voor een maaltijd in een goedkoop restaurant in Italië tot 60 euro voor een driegangenmenu voor twee in een gemiddeld geprijsd restaurant. Steden zoals Rome en Madrid blijken prijzig te zijn binnen hun relatief goedkope landen, waar je zo’n 60 euro neertelt voor een driegangenmenu. Voor wie op de kleintjes let, is Skopje in Noord-Macedonië een aanrader, waar je gemiddeld 26,01 euro kwijt bent.

Bron: Ferrygogo

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.