Boodschappen doen was al niet onze grootste hobby, maar met de huidige prijzen zéker niet. Volgens een onderzoek van GfK zijn we het laatste halfjaar 11 procent (!) meer gaan betalen.
Lees verder onder de advertentie
Dat komt erop neer dat gezinnen gemiddeld 800 euro per jaar duurder uit zijn. Omgerekend zo’n 15 euro per week.
Kar vol boodschappen
De onderzoekers doen elke maand boodschappen. Eind augustus betaalden zij honderd euro voor een winkelkar met 55 basislevensmiddelen, zoals fruit, brood en tandpasta. Deze maand lag het bedrag voor dezelfde boodschappen een stuk hoger: 111,30 euro.
Niet geheel opvallend: volgens het onderzoek doen Nederlanders steeds vaker boodschappen bij goedkope supermarkten, zoals Lidl, Aldi en Dirk. Dat geldt ook voor mensen met een grotere portemonnee. We vliegen daarnaast van supermarkt naar supermarkt, op zoek naar de goedkoopste aanbiedingen. De slager, groenteboer en viszaak zijn een stuk minder populair.
Bron: ADNog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.