Tijdens haar eerste en tweede zwangerschap had Bibi Breijman (30) hyperemesis gravidarum (HG), extreme zwangerschapsmisselijkheid. En dat was behoorlijk pittig. “Ik zeg altijd dat het voelt alsof je een cocktail van Cif en Ajax hebt ingeslikt.”
Lees verder onder de advertentie
“Niet dat ik weet hoe dat voelt, maar ik bedoel: het voelt alsof je vergiftigd bent”, vertelt Bibi, met wie het inmiddels een stuk beter gaat, in de nieuwe LINDA. “En dat moet eruit, dus je spuugt en spuugt en spuugt, op een gegeven moment spuug je alleen nog maar gal. Dat maakt het zwaar. Ik kon ook echt niks. Soms kon ik niet eens naar de douche lopen.”
Bibi en Waylon maakten in oktober bekend een tweede kind te verwachten. Niet lang daarna werd Bibi vanwege extreme zwangerschapsmisselijkheid opgenomen in het ziekenhuis. Ze kon gelukkig op de steun van familie en vrienden rekenen, maar niet iedereen begrijpt hoe heftig HG is. “Dat merkte ik ook aan de reacties toen ik er één keer een filmpje over had opgenomen. Ik kreeg steun, maar ook echt heel veel mensen zeiden: ‘Wat een gelul.’ Ook vrouwen”, vertelt ze. “Ik denk dat het vrouwen zijn die zelf ook heel erg misselijk zijn geweest of misschien zelfs wel HG hebben gehad en niet zijn begrepen. En die dan nu zoiets hebben van: stel je niet aan.” Door haar verhaal te delen, hoopt Bibi vrouwen te helpen die zich niet begrepen voelen en daardoor niet de juiste hulp krijgen.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.