Gezellig samen met je kind(eren) douchen: dit zijn de voordelen

21.08.2024 09:45

Als je jonge kinderen hebt, kan het heel handig zijn om samen te douchen. Terwijl je voldoende tijd hebt om jezelf te wassen, kun je ook toezicht houden op je kind(eren). Ontdek de voordelen die we samen met Sanitairwinkel in dit artikel bespreken.

1. Het normaliseert verschillende lichamen

      Daar sta je dan, samen in de douchecabine. Ongemakkelijk? Helemaal niet! Voor de meeste kinderen is naaktheid de normaalste zaak van de wereld, en dat is juist positief. Het helpt om te laten zien dat een bloot lichaam niets is om je voor te schamen.

      Door samen te douchen kan je dochter of zoon zien hoe een volwassen lichaam eruitziet, wat erg leerzaam kan zijn. Wees wel voorbereid op een aantal nieuwsgierige vragen. Je kunt dit moment benutten voor gesprekjes over lichamen, hoe ze werken en hoe ze van elkaar verschillen.

      2. Je kindje leert zich wassen

        Jonge kinderen moeten alles leren, dat geldt ook voor het wassen. Omdat ze nog niet weten hoe je jezelf grondig moet wassen laat hygiëne soms te wensen over. Doe het daarom voor: er is geen betere manier om het te leren, dan van jou!

        Gebruik het moment daarom om je kinderen te laten zien hoe ze zichzelf goed kunnen wassen. Zo leren ze zich zelfstandig te douchen voor het moment dat jullie het niet meer fijn vinden om samen onder de douche te staan.

        3. Je hebt meer tijd om jezelf te wassen

          Je kunt jonge kids natuurlijk niet zomaar alleen laten. Soms kan je partner toezicht houden, zodat je een momentje voor jezelf hebt onder de douche. Maar als je alleen bent, bijvoorbeeld als single moeder, en er is niemand anders die op je kind kan letten, is het meenemen van je kind naar de badkamer een prima oplossing! Zo worden jullie allebei schoon en geeft het bovendien een fijn momentje samen, zonder stress of haast.

          4. Water besparen

            Samen douchen is niet alleen handig en gezellig, het is ook nog eens ontzettend duurzaam. Door niet apart te douchen of het bad te vullen, verbruik je minder water. Goed voor het milieu en je portemonnee: een win-win dus!

            Spetter spatter spater

            Gezellig samen onder het water! Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeuren, dus misschien is het niets voor jou en je kids. Maar als de bovenstaande voordelen je aanspreken, is samen douchen zeker het proberen waard. Zo bespaar je water en leert je kind op  een speelse manier om zich goed te wassen.